Huawei donira opremu za prvu eLTE laboratoriju u Srbiji

Jedna od vodećih informaciono-komunikacionih kompanija u svetu, Huawei Technologies, doniraće opremu visoke tehnologije za IKT laboratoriju Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, najavljeno je tokom Trećeg samita premijera Kine i 16 lidera Centralne i Istočne Evrope.

Izvor: Tanjug
Podeli

Prva eLTE laboratorija, u kojoj će studenti učiti i raditi sa 4G mrežama, biće otvorena najverovatnije sredinom 2015, saopšteno je iz kompanije Huawei. Govoreći o donaciji, predstavnik Huawei, Jim Lu, izjavio je da je eLTE laboratorija samo jedna od inicijativa ove kompanije u okviru strategije za podršku i unapređenje IKT društva u Srbiji i investicija u istraživanje i razvoj.

Od 2014. godine Srbija je deo našeg globalnog društveno-odgovornog projekta Telecom Seed for the Future, zahvaljujući kojem je 10 najboljih studenata iz Srbije ovog leta boravilo na stručnom usavršavanju u Kini, rekao je Jim, i dodao da je Huawei izabrao Srbiju kao poslovni centar za šest zemalja Evrope.

Naglasio je da će Huawei eLTE laboratorija pružiti značajnu podršku srpskom visokom školstvu i razvoju talenata u Srbiji, koji će imati priliku da rade s kineskom visokom tehnologijom, bave se istraživanjima i obave profesionalne treninge u kompaniji Huawei.

Prema njegovim rečima, biće organizovane i radionice na kojima će stručnjaci iz Huawei prenositi iskustva i znanja studentima o najnovijim svetskim dostignućima u oblasti telekomunikacija, kao što su 5G, 4G LTE, Smart Grid, Smart Grad itd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.