Budućnost Windows Phonea je u jeftinim uređajima

Kineski proizvođač Alcatel smatra da Microsoftova mobilna platforma svoju šansu treba da traži na tržištu jeftinih uređaja. Tim mislima se vodi Den Deri, potpredsednik Alcatel Mobile Phones, proizvođača mobilnih uređaja nastalog zajedničkim poslovnim poduhvatom francuske kompanije Alcatel-Lucent i kineskog TCL Communicationa

Tportal
Podeli

Za The Guardian, Deri je otkrio kako im operatori “konstantno pružaju informacije” da Windows Phone jednostavno nema sreće u premijum segmentu uređaja, za razliku od uređaja poput Lumije 520 i sličnih modela.

Najveća snaga Windows Phone platforme je to što su performanse izvrsne i na uređajima najnižeg segmenta, čime je moguće proizvoditi uređaje manje cene od 200 američkih dolara, a da se ne ugrozi korisničko iskustvo.

“U suprotnosti s tim, većina Android uređaja u najnižem segmentu ima problema, zbog potrebe za snažnijim hardverom”, navodi The Guardian.

Deri veruje da će se daljim razvojem Windows platforme olakšati pristup tržištu, ali i u smislu da će se integracijom uređaja kroz Windows 10 omogućiti lakši pogled na taj segment, zbog dobrodošle promene načina razmišljanja.

Sa druge strane, ovaj Alcatelov službenik navodi da će se istovremeno pojačati i konkurencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.