Apple Pay počeo sa radom

Appleova mobilna platforma za plaćanje počela sa radom 20. oktobra tako dozvoljavajući korisnicima da plaćaju u prodavnicama samo uz pomoć iPhonea 6 ili iPhonea 6 Plus.

B92/Tanjug
Podeli

Appleov izvršni direktor Tim Kuk ovo je najavio prošle nedelje tokom posebnog događaja u sedištu kompanije u Kupertinu.

Program korisnicima dozvoljava da kupuju stvari prostim držanjem iPhonea iznad beskontaktnog čitača u svim prodavnicama koje sarađuju sa Appleom na ovoj ideji.

Kako bi se potrošači dodatno zaštitili, Apple Pay sadrži sigurnosne aspekte kao što su Touch ID (identifikacija putem dodira) ili lozinka za autorizaciju svakog plaćanja kao i korišćenje tokena putem usluge MDES.

Prilikom kupovine u prodavnicama, korisnici mogu jednostavno plaćati tako što će približiti svoj iPhone beskontaktnom čitaču i staviti prst na Touch ID opciju na ekranu telefona ili ukucavanjem lozinke - na taj način, njihova transakcija će biti autentifikovana za nekoliko sekundi.

Apple Pay takođe sadrži i online komponentu olakšavajući i korišćenje e-commercea.

Beskontaktno plaćanje će od 20. oktobra biti prihvaćeno i na prodajnim mestima nekih od najposećenijih trgovaca u SAD uključujući Subway, Toys R' Us, Walgreens, Whole Foods Market i u svim prodavnicama kompanije Apple.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.