Instagram lansira novu aplikaciju - Hyperlapse

Instagram, usluga za razmenu fotografija i video sadržaja, objavila je lansiranje nove aplikacije Hyperlapse koja omogućava korisnicima pravljenje i razmenu video sadržaja u tehnici time-lapse, a koju predstavlja slikanje jednog kadra u ravnomernim vremenskim intervalima ne dužim od nekoliko sekundi.

Tanjug, B92
Podeli

Hyperlapse je, kako je objavio Instagram, posebno koristan za snimanje velikih i sporih pokreta, kao što su kretanje oblaka ili gomile ljudi ili promicanje pejzaža prozorom automobila, voza, a krajnji rezultat daje utisak kao da je video snimljen znatno skupljom i ozbiljnijom opremom nego što je to smartfon.

Što se korisničkog iskustva, primat je dat jednostavnosti prisustvom samo jednog dugmeta za pokretanje i zaustavljanje snimanja i bez potrebe logovanja.

Korisnik potom može da izabere brzinu prikazivanja svog videa pre nego što ga direktno podeli na Instagramu, Facebooku ili jednostavno ostavi na svom smartfonu.

“Ovo aplikacija koja vam dozvoljava da budete u određenom momentu na potpuno drugačiji način. To smo postigli tako što smo uzeli prilično komplikovanu ideju obrade slike, i smanjili je u jedan slajder”, izjavio je Majk Kriger, jedan od osnivača Instagrama.

Umesto da proba da nekako uglavi funkcionalnost koju Hyperlapse nudi u Instagram, kompanija je odlučila da je najbolje da poslednji poduhvat bude posebna aplikacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.