Ova kompanija nudi 100.000$ da probijete njenu zaštitu

Kompanija AgileBits, koja stoji iza jednog od najpopularnijih alata za zaštitu ličnih lozinki 1Password, saopštila je da je povećala maksimalnu nagradu za otkrivanje bagova u okviru svoje aplikacije sa dosadašnjih 25.000 na 100.000 američkih dolara.

Izvor: zimo.dnevnik.hr
Podeli

Ovakvom nagradom za majstore koji, ako takvih uopšte ima, uspeju da probiju njihovu zaštitu i otkriju sigurnosne propuste u okviru 1Password aplikacije, AgileBits dokazuje da ima vere u svoje razvojne timove i dovoljno samopouzdanja da ponudi ovako veliku novčanu nagradu.

Pritom se iznos nagrade popeo skoro na nivo koji za otkrivanje bagova nude tehnološki giganti Apple, Microsoft ili Google.

Naravno, kao što stoji u pravilima, ovo nije nimalo jednostavan zadatak, iako developeri 1Passworda pripremaju posebnu dokmentaciju koja bi trebalo da pomogne onima koji će pokušati da osvoje nagradu.

Kompanija je stvorila posebne programske kodove i svojevrsno istraživačko okruženje čime na određeni način želi da pomogne onima koji smatraju da su dovoljno dobri da provale u "virtuelni trezor" u kojem 1Password čuva i skladišti lične informacije.

Ovakvim potezom 1Password između ostalog želi da dokaže i pokaže da je zaista reč o najboljoj aplikaciji za skladištenje sigurnosnih lozinki na svetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.