Burna rasprava oko iPhonea: iOS 10.1.1 "jede" bateriju

Poslednja nadogradnja Appleovog operativnog sistema iz nekog razloga prilično crpi bateriju iPhone telefona, piše PCMag.com.

Izvor: Mashable
Podeli

Foto: Eduardo García Cruz / Flickr.com

Na Appleovom sajtu za korisničku podršku takođe se vodi aktivna diskusija u vezi sa baterijama na uređajima iPhone 6 i iPhone 5S koje bez punjenja ne mogu za potraju ni dan, dok pojedini korisnici navode da im se iPhonei gase čak i kada kapacitet baterije iznosi 30 do 50 odsto.

Postoji mnogo potencijalnih razloga za to zašto baterije ne funkcionišu kako treba, piše Mashable.

Jedan od njih je pregrevanje, koje negativno utiče na performanse i životni vek baterije.

Drugi bi mogle da budu pozadinske aktivnosti poput sinhronizacije mailboxa, kao i razne aplikacije za društvene aktivnosti poput Snapchata i Twittera.

Korisnici koji spadaju u onu grupu ljudi koji često ispuštaju telefon iz ruku trebalo bi da znaju da padovi mogu da prouzrokuju prekidanje fizičke konekcije sa baterijom, što može da dovede do toga da se baterija tokom punjenja zapravo nikada ne napuni u potpunosti.

Nije retkost ni da se Lightening konektor ispuni prašinom i sitnim vlaknima sa odeće, zbog čega priključak ne može dobro da nalegne na ulaz. Najbolje je zato prvo ga očistiti čačkalicom ili nekim drugim tankim zašiljenim predmetom, pre nego što se donese zaključak da je uzrok problema definitivno iOS.

Kompanija Apple se još nije oglasila u vezi sa ovim problemom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.