Važne vesti za osmake: ITHS stipendira najbolje učenike

Odlične vesti za sve učenike koji žele da se školuju za najtraženija zanimanja današnjice dolazi nam iz Srednje škole za informacione tehnologije ITHS. Zbog velikog interesovanja za stipendije koje dodeljuje ova Comtrade IT škola, rok za konkurisanje je produžen do 15. juna.

Podeli

Danas je svima jasno da ulaganje u obrazovanje nije luksuz, već najbolja odluka koju roditelj može doneti za budućnost svoje dece. Ipak, trud i rad učenika koji se ističu među svojim vršnjacima treba da bude nagrađen, a uspeh ne sme da zavisi samo od platežnih mogućnosti roditelja.

Zato je Comtrade Srednja škola za informacione tehnlogije pokrenula program stipendiranja najuspešnijih učenika, pa je školovanje za IT profesije budućnosti u najsavremenijim uslovima dostupno svim darovitim i ambicioznim osmacima.

Vredne stipendije koje donose od 20% do 100% popusta za školovanje

Učenici koji su izuzetno talentovani u jednoj oblasti, uspešni u celokupnom školovanju, vukovci, ili se posebno ističu u sportu, mogu da dobiju jednu od 6 stipendija koje nudi ITHS škola, koja radi u okviru najveće domaće IT kompanije – Comtrade.

Na taj način ostvarujete popust na školarinu od 20% do čak 100%.

Tako stipendija Bil Gejts, namenjena mladim programerima, pruža ogromnu šansu mladim ljudima koji žele da budu lideri u IT sektoru, koji su već prepoznali da su informacione tehnologije budućnost i da je programiranje najperspektivniji posao današnjice. Ova stipendija učenicima donosi 100% popusta na vrednost školarine.

ITHS nudi i stipendije za sve sveznalice, učenike koji se dokazuju na različitim poljima mimo osnovnih školskih obaveza. I ova stipendija, koja nosi ime Stiva Džobsa, takođe ima vrednost od 100% školarine.

Učenici koji su se posebno dokazali na takmičenjima i osvajali diplome i priznanja mogu konkurisati za stipendiju Nikola Tesla, vrednosti od 100% školarine, a oni iza kojih već stoje zapaženi sportski uspesi u konkurenciji su za stipendiju Karl Luis, koja pokriva 50% vrednosti godišnje školarine. Vukovci i učenici sa odličnim uspehom konkurišu za stipendije Vuk Karadžić i Albert Ajnštajn, vrednosti 33%, odnosno 20% školarine.

Svoju prijavu za neku od ovih stipendija možete besplatno poslati preko sajta ITHS-a.

Škola po meri novih generacija

Srednja škola za informacione tehnologije ITHS radi po nastavnom planu i programu akreditovanom od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Školski kompleks ITHS-a nalazi se u moderno opremljenom IT Tehnološkom centru kompanije Comtrade na Novom Beogradu. U školi su tableti, aplikacije i elektronske interaktivne table obavezna nastavna sredstva, dok su prezentacije pomoću projektora, korišćenje računara u učionici, online komunikacija sa profesorima, prosleđivanje materijala putem elektronske pošte redovne nastavne aktivnosti. Na raspolaganju su i tereni za fudbal, košarku i odbojku, atletska staza.

Nakon četvorogodišnjeg školovanja, učenici ITHS-a stiču moderno obrazovanje, koje omogućava zaposlenje odmah po završetku škole, ali i direktnu prohodnost na sve tehničke i prirodno-matematičke fakultete u Srbiji i inostranstvu.

Sve ovo čini školovanje na ITHS-u potpuno drugačijim od svega na šta smo navikli kod nas, pa je zbog velikog interesovanja za stipendije, konkurs, koji je prvobitno trajao do 1. juna, produžen do 15. juna.

Predstavnici škole navode da, zbog raznovrsnosti stipendija i kriterijuma za izbor, svako ima šansu da bude izabran za stipendistu ITHS-a. Komisija škole odluku o dodeli stipendija donosi dve nedelje po zatvaranju konkursa, a detalje o konkursnoj dokumentaciji i formu za prijavu pronaći ćete na sajtu ITHS-a. Pošaljite prijavu i obezbedite svom detetu školovanje u IT školi budućnosti.