Rat za "posle tačke": Amazonu bitka protiv Googlea

Nekada davno, bitka podmazana velikim količinama novca vodila se oko slova koja se ispisuju pre ".com" u adresama, a sada je u toku rat oko onoga što ide posle poslednje tačke. Amazon je odneo veliku pobedu nad Googleom i kupio je .buy domen za 4,6 miliona dolara.

Pošaljite komentar
  1. Realno, šta će Aliexpress-u .buy domen kada ima preko 1 mlrd. svojih potencijalnih kupaca bez uvoza strane robe, a i oni mogu da pazare preko istog. Možda su domeni nešto kao marka (brend), ali poznavajući Kineze, njima marke ništa ne znače. Zapadu je bitnija marka robe sa određenim brojem korisnika, dok je Kinezima bitnija količina robe za koju će se naći korisnici prema potrebama samih korisnika. Mislim da tako Kinezi i rezonuju.
     (Cash®, 19. septembar 2014 05:27)

    # Link komentara

  2. @mile iznenadio bi se koliko je amazon velik :) pre 3 godine su im pali serveri u americi i bukvalno pola sajtova nije radilo. aws je lider u cloud tehnologijama na koje ljudi smestaju sajtove i sisteme, a pored toga je i najveća online prodavnica tako da je ovo za .buy očekivano. google je veći u drugim segmentima (pretraga, gmail, youtube..)
     (Igor, 18. septembar 2014 22:49)

    # Link komentara

  3. Ovaj amazon mi nije jasan, uporedjuju se po nekad sa Googleom :) O majko mila :D Google da hoce moze da nam "zagorca" zivot za samo 5 minuta gasenjem servera, trebale bi godine da se predje na nesto drugo jer i vecina radi na osnovu google-a...
    (Mile, 18. septembar 2014 22:10)

    # Link komentara

  4. čudi me da aliexpress nije izlicitirao više za .buy domen od amazona
     (MilosMLD, 18. septembar 2014 13:54)

    # Link komentara