Test: Sony SmartBand

Poput drugih nosivih tehnoloških uređaja koji prate vašu svakodnevnu aktivnost, Sony SmartBand beleži koliko ste koraka napravili, koliko ste kalorija sagoreli i kako spavate, međutim, na malo drugačiji način.

Uroš Jelić, Foto: Jovan Jelić
Pošaljite komentar
  1. This pontisg knocked my socks off
    (Kaiden, 19. mart 2016 10:37)

    # Link komentara

  2. Such an imsrpseive answer! You've beaten us all with that!
    (Leandro, 30. novembar 2015 02:01)

    # Link komentara

  3. Sony uredjaji vec dugo nisu najbolji prema broju opcija, ali jos uvek drze do kvaliteta, nema sta. Teskom mukom sam zamenio svoj Sony Tipo za nov Alcatel Idol 2. Jednostavno, dve godine totalne eksploatacije, i Sony je kao nov. Mogu samo da se nadam da ce i ovaj Alcatel toliko izdrzati. A da ne pricamo o mini linijama i televizorima, koje svi imamo, i koji jos uvek rade kao juce da su kupljeni. Nikada nisam kupio SONY i ostao nezadovoljan. Moram da priznam da je i Samsung takodje vrhunskog kvaliteta poslednjih desetak godina.
    (Zlatan_Ibrahimovic, 1. avgust 2014 02:25)

    # Link komentara

  4. (neutralni felsh, 2. jul 2014 16:30) Ok, ako tako misliš, ajde onda navedi koji to brend može da parira Soniju po tehnološkim dostignućima? Samsung, LG ili možda Apple? Da li znaš koja kompanija pravi najbolje svetlosne senzore na svetu (koje Nikon i Canon stavljaju u svoje premium uređaje)? Da li znaš koja kompanija stoji iza skraćenice SDDS (digitalna obrada zvuka koja se koristi za 99% holivudskih filmova)? Da li znaš koja koja kompanija proizvodi najbolje konzole za video igre? Ima toga još, ni sam ne znam koliko (evo skoro sam čuo da su napravili nekakve optičke kablove, koji omogućavaju mnogo brži prenos podataka od svih do sada poznatih)! Prvi su izbacili ravne "plazma" televizore, a sad evo i 4K... U principu, Soni je prevazišao borbu sa jeftinom konkurencijom i posvetio se razvoju i unapređivanju novih tehnologija i zato ih nije bilo na tržištu potrošne plastike prethodnih godina! Činjenica je da je uvek bilo kompanija koje su u određenoj sferi, bolje od Sonija, i uvek će ih biti, ali je Soni sinonim za standard! "Snobovi" iz srednje klase to dobro znaju!
    (Objektivno!, 4. jul 2014 11:44)

    # Link komentara

  5. Cena?gde ima da se kupi u nas?
    (Mixx, 3. jul 2014 12:23)

    # Link komentara

  6. Podatke o mom pritisku, otkucajima, temperaturi, kretanju i spavanju neće dobiti nijedna aplikacija koja ima vezu sa internetom.
    Dok god vrše razne eksperimente sa uticajem na ljudski mozak i ponašanje.
    Jer, poznato je da nas svi vole i da nam žele dobro, kao i rast svetske populacije i trajno zdravlje.
    (Iskusan, 3. jul 2014 07:17)

    # Link komentara

  7. ony precenjen?! Vidi druže, to se može reći za veliki broj brendova, ali Sony??? Ako ćemo tako, najveći broj savremenih tehničkih uređaja su plagijati Sonijevih revolucionarnih tenologija... Evo ja kad vidim na ulici nekoga ko ima slušalice, na ili u ušima, pomislim "Ah, kakav bedan plagijat Sony Walkmana"...
    (Objektivno!, 02. jul 2014 12:29)

    pa otprilike u vreme walkmana i nesto kasnije trinitrona su bili revolucionarni, posle su ziveli na racun stare slave. sony je u skoro svemu ostalom bio brend za neupucene snobove iz srednje klase.
     (neutralni felsh, 2. jul 2014 16:30)

    # Link komentara

  8. kod kineza isto cudo za 15$
     (nikolat, 2. jul 2014 15:47)

    # Link komentara

  9. A kakav cu san da imam kad mi na tv-u limunade, plata kasni a zena i deca gladni?
    E moj vobote, nisi ti nikakav frend, kad ne mozes i neces da platis turu u kafani.
    (Pele, 2. jul 2014 15:45)

    # Link komentara

  10. A puls, pritisak..nista?
     (sasa, 2. jul 2014 15:11)

    # Link komentara

  11. budi vibracijom, tapkanjem po njoj menjate pesmu na telefonu... poprilicno slabo predstavljanje...
     (del piero, 2. jul 2014 15:11)

    # Link komentara

  12. Vazi, tresnes malo rukom ono ti izbroji 10 koraka. Super izum!

    Inace bice super za vezbanje i ku---nje po internetu, da se vidi koliko vezbate. Zauzvrat ima da prate sve sto radite i onda da vas bombarduju reklamama preko Gugla.

    Ali dobro, ako ovo stvarno natera ljude da vezbaju, super, necu se bunit.
    (Washington, 2. jul 2014 14:47)

    # Link komentara

  13. @sasa
    Preseces kablove za struju i telefon, spalis licnu kartu, vozacku dozvolu i ostala dokumenta, preselis se u pecinu. Resen problem.
    (mmx, 2. jul 2014 14:28)

    # Link komentara

  14. jel moze neko da paojasni ovo povezivanje sa BT? jel to znaci da na mobilnom uvek mora da je upaljen, ili samo da bi se prebacio transfer informacija koju je narukvica zabelezila u toku dana? Hvala?
     (bluetooth, 2. jul 2014 14:08)

    # Link komentara

  15. Da se kladimo da svi ti podatci o vasim navikama, zdravlju i aktivnosti zavrsava negde i neko vodi statistiku o tome. Naravno sve vezano za vase ime do koga veoma lako dodje. Posle se to sve ukomponuje sa ostalim podatcima koje vi sami nesvesno saljete na internet na razne nacine (FB, mail, elektronska kupovina, casopisi koje citate...).
    (sasa, 2. jul 2014 12:52)

    # Link komentara

  16. (PersonaNonGrata, 2. jul 2014 11:00) Sony precenjen?! Vidi druže, to se može reći za veliki broj brendova, ali Sony??? Ako ćemo tako, najveći broj savremenih tehničkih uređaja su plagijati Sonijevih revolucionarnih tenologija... Evo ja kad vidim na ulici nekoga ko ima slušalice, na ili u ušima, pomislim "Ah, kakav bedan plagijat Sony Walkmana"...
    (Objektivno!, 2. jul 2014 12:29)

    # Link komentara

  17. ima opciju budjenja vibracijom, jako lepa narukvica, lifelog je u pocetnoj fazi, ali cesto updejtuju aplikaciju tako da ce biti sve bolja i bolja. baterija se puni 30 minuta i traje 5 dana. u potpunosti je nepromociva, moze da se kupa sa njom. imam je vec mesec dana, jako sam zadovoljan
     (smart, 2. jul 2014 12:12)

    # Link komentara

  18. Cist plagijat Fitbit narukvice koju imam dve godine. Koliko vidim (ako sam pazljivo procitao), ovaj plagijat nema npr opciju tihog budjenja (budjenje vibracijom), a poznavajuci precenjeni Sony, nece moci prici tacnosti ocitavanja koju Fitbit ima. Opet savet sa za svaki proizvod potrazite "male nezavisne" proizvodjace koji su se definitivno pokazali kao tata mate za ove izvikane sada vec dosadne gigante.
    (PersonaNonGrata, 2. jul 2014 11:00)

    # Link komentara

  19. Igracka koja se izgustira za 3 dana a mozda i krace.
     (komsija, 2. jul 2014 10:37)

    # Link komentara

  20. nidje veze ovi meraci kalorija, to se i dalje svodi na okvirno pogadjanje.
     (Dejo, 2. jul 2014 10:37)

    # Link komentara