Test: Sony Xperia Z1

Izgleda da je Sony rešio da sa modelom Xperia Z1 sublimira sve ono što je kompanija u poslednjih godinu dana postigla na polju mobilnih tehnologija. Međutim, da li je to dovoljno?

Uroš Jelić, B92, Foto: Jovan Jelić
Pošaljite komentar
  1. Kad vidim ove poklopce sa strane povratio bih.
    (bole, 23. januar 2014 08:56)

    # Link komentara

  2. Ma moze procesor da bude 4 ghz bolji je htc one koji je trenutno najbolji telefon sveta i trebalo bi da bude proglasen za telefon godine!!!
     (nadrealni realista, 19. novembar 2013 14:53)

    # Link komentara

  3. @gagi990, ajde ne lupaj molim te, o cemu ti pricas? Ta Nokija 1520 je 2 godine iza Note 3, pricas tu o funkcijama, kako se ne koriste, pa ako ti i tvoji drugovi ne koristite, ne znaci da drugi korisnici ne koriste. O aplikacijama necu ni da pricam. Fablet bez olovke nije fablet. Android je zakon, WP svaka cast, ali ima tu jos da se radi dosta.
     (Realan tip, 9. novembar 2013 23:18)

    # Link komentara

  4. Čitam redom sve komentare i jedino što mogu reći to je da su ti top telefoni 95% slični, razlike i mane ima svaki od tih tel jer je to politika firmi koji ih proizvode. Srazmerno ceni i kvalitetu smatram da je Samsung Galaxy Note 2 najbolje rešenje trenutno. Zašto? Izasao pre godinu ipo dana, ima bukvalno sve ono što sada nude svi najnoviji modeli a baterija jedna od najjačih. Uz izlazak Note 3 cena mu je automatski pala. Ko voli veliki ekran neće se pokajati jer je dijagonale 5.5inca.
     (radovan, 9. novembar 2013 10:37)

    # Link komentara

  5. Vi sto se prepucavate i pokusavate da ubedite druge u suprotno, skapirajte, hiljadu ljudi, hiljadu cudi ;)
    (Mare, 9. novembar 2013 02:26)

    # Link komentara

  6. da ne pise sony ja bih rekao da se radi o modelu lg l9...
     (it is I, 9. novembar 2013 00:04)

    # Link komentara

  7. Realan tip.Dal ti znas koliko se si provalio sto si reko da je Nokia Lumia 1520 kao obican telefon.Nokia ima stabilniji sistem,bolju kameru,kvalitetnije izrade,bolji ekran imas na phoneareni test ona,note 3,xperia ultra z i htc one max.I oduvao je sve.Na njemu imas office,gratis navigaciju,jaci zvucnik.A evo mojih 9 drugova ima note 2 i 2 note 1.Niko ali niko ne koristi olovku,samo jedan koristio na faxu.Drugo na Nokiji duze trajanje baterije,cak je i Z Ultra bolji od nota 3,jest da nema blic i losiju kameru ima,ali lepsi bolji interface.Multitasking opcije na notu i neke funcije su nepotrebne i nepotpune.Na Z Ultra moze koristiti bilo sta kao olovku,bolja izrada cak i One Max je bolji zvucnik i izrada.A mnogi i ne koriste te opcije i multitanskig.Druze bio sam u Svajcerskoj 50% koriste iPhone 5 i 5s,30% Samsung s3 i S4 i Note 2 10%,Sony i HTC 10% i Nokia Lumije 10%.Ali pretezno drustvo su rekli vise nikad Samsung,uzimaju Nokiu ili iPhone.A ti imas sve osnovne app na Lumiji a stizu polako svi.A sjecam se kad je izaso S4 i pitas ga sto uzimas jer je bolji od iPhona a kad su koristili i videli da je kao s3 ali s3 je zmaj.Vracaju se na iPhone a cak mnogima se svideli live tiles i kamerom odusevljeni.80% korisnika smartphona koriste samo fb,whatsapp i jos par sitnih aplikacija.
    (gagi990, 8. novembar 2013 22:22)

    # Link komentara

  8. @the good Evo da mene poznajes znao bi coveka koji ima samsunga i nije isao u servis (s3,od juna 2012).Sto se tice kvaliteta pojedinih proizvoda kompanije Sony ni to ne sporim,ali isto tako zaboravljas mnoge promasaje doticne firme (npr mini disc).Oni kao i svaka velika tech firma ima uspone i padove ali tvrditi da je sve sto proizvedu zlato, je poprilicno naivno u najmanju ruku.Sto se tice samog Z1,meni licno smeta samo par nebitnih sitnica (ono sa previse vidljivim otiscima prstiju na ekranu),a takodje mislim da je ovo telefon koji je jedina konkurencija HTC One,bravo braco Japanci:)
     (zeldi, 8. novembar 2013 21:44)

    # Link komentara

  9. meni je babo uvek govorio, kad ti nesto od tehnike zatreba odes u Sony centar, ostalo ne gledas ;-)
     (the good, 8. novembar 2013 20:01)

    # Link komentara

  10. samo cu reci da sam pre nekoliko meseci otisao u vip da produzim ugovor i uzmem s4(nakon s3), a kuci sam se vratio kao presrecni vlasnik xperie z. Prosecnom korisniku, a i onom naprednom brojke koje se razlikuju u +- 10% ne znace nista, ali ona elegancija, osecaj dok drzim lep, ostar telefon u ruci posle sapuna koji sam imao je neverovatan... i dzabe je prodavacica pokusavala da me vrati s4-ci, kada samuzeo Z u ruku, to je bio kraj. Ako sonz nastavi ovim putem, cekam Z2 pa opet ;)
    (Milos '90, 8. novembar 2013 19:33)

    # Link komentara

  11. sony i dalje pokazuje ko je najjaca firma tehnike na svetu!! ..... a o tome koliko su Sonyjevi uredjaji kvalitetniji od drugih, pitaj te ocheve ili malo starije koje se razumeju u tehniku, a ne kao vi sto ste juche kupili samsung telefon i mislite da je to firma, samsung je po kvalitetu nula naspram Sony-ja i u tv-ovima, kamerama, laptopovima, playerima, o muzickim komponentama da i ne spominjemo, e pa tako i u telefonima... ja nz nekog da je imao galaxy a da nije isao na servis, isto tako nz da se nekom sony uredjaj pokvario...
     (the good, 8. novembar 2013 19:13)

    # Link komentara

  12. preveliki je za taj ekran.
     (reziel, 8. novembar 2013 19:05)

    # Link komentara

  13. @nislija kupi z1. Bolji je od s4. Mada ako možeš uzmi u obzir i htc one.
     (vampir, 8. novembar 2013 18:44)

    # Link komentara

  14. "Preruzan interfejs i bezvezan ekran!"
    (Yeezy, 8. novembar 2013 16:16)

    Tačno. Trebalo je da ga natrpaju šarenim bojama i ultra-mega-fluorescentnim detaljima. A sa strane da ukrase onim pink šljaštećim trakama sa šljokicama.
    A vidim i da svi na ulici gledaju u ekran svog telefona, onako, sa strane, pod uglom od 75 stepeni.
    (Bata Sultan, 8. novembar 2013 17:30)

    # Link komentara

  15. @gagi990, Licno, ne volim Samsung, nikad ga ne bih uzeo, ali da kazes da je Nokia Lumia 1520 bolja od Note 3 je cista besmislica. Niko jos ne moze da pridje Samsungu na polju fableta, pogledaj samo koliko korisnih opcija i mulitaskinga ima, a sta ima Nokia, samo veliki ekran, sto se softvera tice, nista, sve kao i na obicnom fonu. Tako da, budi malo realan.
     (Realan tip, 8. novembar 2013 16:29)

    # Link komentara

  16. S4 je bolji 16 puta od ovoga. Stvarno je brz. Tu se nema sta reci. To je i jedino sto valja. Kamera po noci je nula bodova zato sto je blic ocajan. Vi sto hvalite kameru vjerovatno ste procitali gdje pise 20 mpx pa govorite da je zmaj. Imao sam xperiu z i znam sta pricam. Vidim i u ovoga je isti blic. Isto sam se zaletio citajuci specifikaciju kupio i razocarao se isti dan. Izgleda on mocno na prvu al kad ga stavite pored samsunga ma smjesno.
     (b, 8. novembar 2013 16:29)

    # Link komentara

  17. Galaxy S4 i Note 3 ga jedu kao omanji dijetalni dorucak. A o mogucnosti ubacivanja modifikovanih Romova i kernela i da ne pricamo...
     (Zurkolomac, 8. novembar 2013 16:29)

    # Link komentara

  18. Preruzan interfejs i bezvezan ekran!
    (Yeezy, 8. novembar 2013 16:16)

    # Link komentara

  19. Veliki sam fan Dobija, imam i dan danas posle 8 godina njihov monitor i od uvek sam voleo Sony. Na papiru je sjajan Z1, naravno svaki flagship kimono god da kosta ima mane kao I z1. Posto vec par meseci koristim HTC One I prema uprednim testovima ipak HTC one dokazuje da je zasluzeno broj 1 sa 2013. E sad teska odluka je ta da li bi htelu Nov telefon da uzmete HTC One Oki Z1? Ko je koristio Sony do sada onda Z1 Samo ce ugodjaj biti lepsi, a ako zelite provereno najbolje u skoro svim segmentima onda je izbor kao i moj. 1
     (boggy, 8. novembar 2013 15:42)

    # Link komentara

  20. Imam Sony Xperiu Z i veoma sam zadovoljan. Kada sam ga uzimao, birao sam izmedju S4, One i njega. Svi uredjaji samo sto su izasli tad tako da nisam imao prilike da cujem savete korisnika. Izabrao sam telefon koj mi se najvise dopao u tom trenutku. Sada uvidjam da su verovatno i S4 i One bolji uredjaji ali se ne kajem jer i da sad biram izabrao bih Sony. Jednosravno ima smek. Sto se tice zamerki, voleo bih da Sony na sledecem Z telefonu poboljsa zvucnik, ekran i optimizaciju sistema. Ukoliko to resi, bez dileme ce biti najbolji;-)
    (Satana, 8. novembar 2013 14:25)

    # Link komentara

  21. @darius
    Iskreno me zanima da li imas ovaj telefon, da li si ga koristio i koliko vremena, i na osnovu cega si iznio sve ove konstatacije. Garantujem da ga nisi u ruke uzeo nikad a kamoli koristio. Alo ljudi, kad pisete odnosno blatite neki telefon, ne pisite o tome sto su neki pisali po internetu. Ako neko nema licnog iskustva, neka onda nista i ne pise. Recenzije su jedno, a licno iskustvo nesto drugo. Za XZ su pisali da je uzasno los ekran, ja kad sam ga vidio uzivo odusevio sam se. Imam Samsung S4, i licno neke velike razlike u korist Samsunga nisam vidio. A za ovaj ekran XZ1 kazu da je jos bolji, a nisam ga uzivo vidio
     (MixFix, 8. novembar 2013 14:16)

    # Link komentara

  22. Eeee, a ja i dalje SonyEricsson K-750!. Sta da se radi kad nema para za ovakvo cudo.
    (zzz, 8. novembar 2013 14:16)

    # Link komentara

  23. Sony je najbolji, i tu vise nema price..!
     (El_Shaarawy, 8. novembar 2013 13:59)

    # Link komentara

  24. Fantastican telefon, verovatno u ovom trenutku najbolji pametni telefon. Imam Xperiu Z i prezadovoljan sam. Pre svega je muski telefon, za razliku od S4. Nema ga svaki drugi korisnik, znaci nije komercijala. Brz, pouzdan, baterija traje 2 dana bez problema pri normalnom koriscenju telefona (pozivi, poruke, surfovanje internetom, slikanje). Pored svega toga, stvar koja je imala bitnu ulogu pri kupovini je ta sto je telefon vodootporan. To ne znaci da covek treba da se kupa sa njim, ali jednostavno vam daje sigurnost da u slucaju da nesto prospete po njemu nece prestati da radi. Jedina zamerka je sto se telefon lako prlja, ali u odnosu na pozitivne stvari koje pruza ovo je zanemarljivo. U koliko ne zelite da budete kao ostali, ako zelite da budete posebnni (da se razlikujete u izboru telefona), moja preporuka su Sonyjevi telefoni iz serije Z.
    (Marko, 8. novembar 2013 13:40)

    # Link komentara

  25. Odlican telefon, lep dizajn, ali po mom ukusu ogroman, prevelik. Za moju visinu, nemoguce je da ga drzim u prednjem dzepu, a pritom sednem, jer bi pukao na pola. :)
    (max, 8. novembar 2013 13:15)

    # Link komentara

  26. ma ljudi sta se zamarate sa ovogodisnjom generacijom kad preskupi... trenutno je note 2 najbolja kupovina...
     (mick, 8. novembar 2013 12:57)

    # Link komentara

  27. Koristim Z1 evo već mesec dana i ne mogu da mu nađem manu! Brz kao munja, bez problema guta i 5-6 otvorenih aplikacija odjednom,fotoaparat odličan(bolji od 90% klasičnih "idiota"koji se danas prodaju u cenovnom razredu od 100-300 evra). Mana koju pominju oko otisaka prstiju na staklu ja rešavam lako, bućnem ga pod česmu i operem :-)
    (darkwood, 8. novembar 2013 12:44)

    # Link komentara

  28. Nislijo, Sony Z1 je svetlosnu godinu ispred S4! Imao sam par meseci xperiu Z i S4, cak mi se i Z vise dopao! U svemu je bolji sem kamere, a ovi sto pominju uglove gledanja mi uopste nisu jasni! Pa koja budala ce da gleda sa strane telefon ili odozgo!? Jedino ako nam je bitno da drugi vide sta radimo na istom... Mislim da Sony uz Htc i Nexus liniju pravi ubedljivo najbolje android telefone!
    (da kazem i ja nesto, 8. novembar 2013 12:44)

    # Link komentara

  29. U svom tom prepucavanju Samsung-Iphone a u poslednje vreme i Samsun S4-HTC ONE, mislim da Sony polako ali sigurno dolazi iz pozadine. Treba napomenuti da su sa izbacivanjem Androida počeli veoma kasno u poredjenju za ostalima...ja imam jednog prvih Androida i poslednji koji nosi ime Sony Ericsson...reč je o Xperii ARC S i kad je poredim sa recimo prvim androiidima Samsunga, ladno mogu reči da Sony zver da nema veče! Svidja mi se i to, da imaju neki plan i da postepeno osvjaju tržište...kada je Samsung uveliko na pola godine izbacivao S2 pa S3 i šta ti ja znam šta sve još, Sony je u pozadini izašao prvo sa Xperiom T a sada i serijom Z, koja se mirne duše može staviti rame uz rame sa najboljim aždajama Samsunga, Apple, HTCa i tako dalje i tako dalje...i zato me jako zanima šta sledi! Sony je uvek bio ozbiljna korproracija, u velikoj meri i zato što nikad nisu dozvolili da jih pregazi vreme...možda su jedino kod pametnih telefona malko zaspali, ali su grešku ubrzo popravili...drže veliku cenu, ali zato imaju i kvalitet samo takav! A fascinantno je da su tako uspešni na veoma širokom spektru zabavne tehnologije...od Play Stationa, preko televizora pa do telefona i tableta.
    (Dado, 8. novembar 2013 12:41)

    # Link komentara

  30. Imao galaxy s4 presao na xperia z1 i ne mogu da se porede od brzine procesora,kamere,izgleda i svega ostalo,posto (nije da se hvalim) promjenio sve najbolje modele gore pomenute i u predhodnim tekstovima kao i neko ko prati tehniku i napredovanje tehnologije iz zadovoljstava mogu odgovorno da tvrdim da je Sony Z1 vrhunski uredjaj sa odlicnom displejom i boje su vrhunske,to za ugao gledanja ima svoju prednost samo...
    (Zadovoljan korisnik Z1, 8. novembar 2013 12:23)

    # Link komentara

  31. Jedini problem je sam bagoviti Android.. Sve drugo je super!
     (Željko, 8. novembar 2013 12:23)

    # Link komentara

  32. Da li ce mi neko reci da li je bolje kupiti Sony Xperia Z1 ili Samsung Galaxy S4 HITNO MI JE!!!!
     (Nislija, 8. novembar 2013 12:12)

    # Link komentara

  33. Jest displej od Sony losiji jer je lcd i tft,dok Samsung koristi amoled tj led.Ali nije toliki los pa da smeta,drugo smesno sto lupate tu,Sony posle Nokije ima najbolju kameru ako niste znali z1 dobio je update gde je izostrena kamera imate na gsm areni.Tako da prixajte sta hocete,kakav nexus,LG,Samsung,Motorola,HTC ovo je azdaja prava!!!
    (gagi990, 8. novembar 2013 12:11)

    # Link komentara

  34. Jest displej od Sony losiji jer je lcd i tft,dok Samsung koristi amoled tj led.Ali nije toliki los pa da smeta,drugo smesno sto lupate tu,Sony posle Nokije ima najbolju kameru ako niste znali z1 dobio je update gde je izostrena kamera imate na gsm areni.Tako da prixajte sta hocete,kakav nexus,LG,Samsung,Motorola,HTC ovo je azdaja prava!!!
    (gagi990, 8. novembar 2013 12:11)

    # Link komentara

  35. staklena taraba, jako sam se razocarao kada sam fon uzeo u ruke. uzecu htc one!
     (nesa, 8. novembar 2013 12:11)

    # Link komentara

  36. Premijum smartphone od Sony-a ciji ekran sa tolikom rezolucijom, pikselima i 5 inca nije isti pod razlicitim uglovima gledanja, bez obzira na njihovo objasnjenje, jeste veliki nedostatak. Kvalitet jednog telefona ne odredjuje samo kuciste, materijal, dizajn vec svi elementi hardvera moraju biti na visokom nivou da bi se takav telefon cenio visoko. Kada sa takvim hardverom uparite kvalitetan OS onda dobijate telefon koji svi zarko zelite i koji moze da ponese epitet najbolji na trzistu. Ovaj Sony smartphone to nije.
    (Mikron, 8. novembar 2013 12:03)

    # Link komentara

  37. Ukusi su različiti, zbog posla kojim se bavim imam priliku da testiram sve mobilne telefone... Nokia ima najbolji Hardware, Android 4.3 operativni sistem, iPhone 5s stvar prestiža... Žal ostaje što Nokia nije prešla na Android da jesu bili bi i dalje na vrhu i iPhone ne bi imao toliki profit...
     (Kaktus, 8. novembar 2013 11:52)

    # Link komentara

  38. Koja je ovo masina... Ali apsolutni hit ce biti Z1 mini sa istom specifikacijom samo sto je manji. :)
     (Replay, 8. novembar 2013 11:31)

    # Link komentara

  39. Ranije su imali najbolji dizajn ubedljivo sad već i najbolje telefone
     ('ajduk, 8. novembar 2013 11:19)

    # Link komentara

  40. Odlican telefon ja bi rekao i savrsen barem kad su android uredjaji u pitanju, u tom cenovnom rangu zaista su svi telefoni odlicni (bez obzira koliko se fanovi jabuke i samsunga prepucavali) ali Sony je napravio telefon koji bi svako trebao da uzme u obzir ako zeli najbolje na trzistu!
    (Kol, 8. novembar 2013 11:12)

    # Link komentara

  41. Mislim da je sjajan telefon, imam zelju da sa vremenom kupim ovaj telefon.
    (Mada moram priznati da pojavom Nexus 5, ponovo vagam izbor...)

    Nejcesce se kao slaba tacka Sony telefona navodi "bled" ekran i ugao gledanja. Ako se direktno poredi sa recimo, Samsungom, AMOLED ce sigurno privuci paznju (iako mislim da su boje presaturisane)...
    Medjutim, misljenja sam da u svakodnevnom koriscenju telefona to nije veliki nedostatak. Nije kako se kaze "Deal-Breaker".

    Ono sto po mom licnom misljenju Sony treba da popravi, je pokrivenost prednjeg dela ekranom. Ako bi uspeli smanjiti "prazan" deo telefona, mislim da bi to uveliko poboljsao dizajn. Mislim da ce se vecina sloziti da i pored aktuelnih standarda velicine, Xperia telefoni su prilicno glomazni.

    Takodje mislim , da je kvalitet kamere, kao i kvalitet izrade veliki prednost ovog brenda.
    (Nemo, 8. novembar 2013 11:11)

    # Link komentara

  42. Jako los zvucnik, jos slabiji ekran, za 20.7 mp, kamera je jako losa, to jeste, slike i nisu nesto. I sve to na stranu, ali telefon je previse velik... Ekran je ok, ali okvir telefona je previse debeo ili kako vec da kazem.. Mislim da ce sledece godine oni napraviti stvarno najbolji telefon koji je izao, ikada...
     (igor, 8. novembar 2013 11:09)

    # Link komentara

  43. Ma s4 je zakon
    (Vuk, 8. novembar 2013 11:01)

    # Link komentara

  44. Nosio Samsung, Lg, Iphone i skoro presao na Sony. Mogu samo da kazem da sam odusevljen. Kvalitet izrade i kvalitet rada, kamera, ma sve im je odlicno. Ipak se zna ko je tu Starac Foco na trzistu.
     (Blake, 8. novembar 2013 10:54)

    # Link komentara

  45. Igrom slucaja sam pre tri meseca kupio Sony Xperia Z (od striceve tetke, pa njenog sogora jetrva ispod ruke ... kako bih inace mogao da dam tolike pare?!), a da pri tom nista nisam znao o njemu. Telefon me je toliko pomerio da vam ne mogu sada opisati. Sve sto je napisano u ovom tekstu je 100% tacno. Jedian mana koju bih izdvojio je staklo na ekranu koje bukvalno skuplja sve sto moze da skupi (otiske prstiju, prasinu). Kome to ne smeta telefon je idealan za njega. I ono sto citam da ljudi instaliraju druge ROM-ove, aplikacije koje zamenjuju njegove originalne ... nebuloza. Sve je toliko dobro napravljeno da nista sistemski ne treba menjati. Baterija standardno drzi kao i ostali telefoni te velicine ekrana. Uz maksimalno koriscenje (moje potrebe) izvlaci jedan dan. U svakom slucaju, preporuka sa Sony!
    (Johhny, 8. novembar 2013 10:47)

    # Link komentara

  46. Najbolji je nexus 5
    (Djordje, 8. novembar 2013 10:43)

    # Link komentara

  47. Telefon je smrt za šake, ergonomija nula. Ekran bukvalno krš u poređenju sa svim ostalim flagship uređajima, a bogami i onim malo slabijim. Boje isprane, uglovi gledanja takođe. Kamera prosek. Virtuelnu dugmad ne bih ni spominjao. Pored dobrog procesora i kvalitetne izrade, otpornosti na vodu do jednog metra su jedini aduti ovog telefona.kada bi samo ekran poboljšali, mogao bi nekako da se nosi sa konkurencijom.
     (darius, 8. novembar 2013 10:36)

    # Link komentara

  48. Ne mogu da vjerujem da neko nalazi manu sonijevom displeju, slican komentar sam procitao u testu koji su napravili Austrijski novinari i dolazim do zakljucka da se novinari uglavnom prepisuju! 100% sam siguran da Sony Z ima bolji display od samsunga S4, ali i dalje ostaju komentari novinara za te uglove koji su eto jedina mana. Ja sam siguran da je to izmisljeno i prepisano!
    (Migizigi, 8. novembar 2013 10:23)

    # Link komentara

  49. Najbolji android uredjaj ove godine.Omisljam se posle nove da kupim ovaj ili Nokiu Lumiu 1520,ovaj mi je bio favorit i ako ne volim android,ali sada sam u oravoj dilemi,vrhunski uredjaj po ok ceni.Ove godine su LG,pogotuvu Sony i Nokia pokazali Samsungu ko je gazda.Jer Nokia Lumia 1520 je najbolji fablet trenutno na trzistu i oduvao je i Samsung Note 3 i Sony Xperiu Z Ultra :) Drago mi je da Sony pokazuje da moze bolje i da su uvek bili dobri al sada bolji nego nikada.
    (gagi990, 8. novembar 2013 10:10)

    # Link komentara

  50. Koristim ovaj telefon vec 4 nedelje, i veoma zam zadovoljan. Pre toga imao sam Galaxy S2. Telefon je izuzetno brz i oseti se razlika izmedju njega i i recimo Galaxy S4, koji sam probao u prodavnici. Takodje baterija mu traje 2 dana, uz normalno koriscenje, slikanje, i slusanje muzike, i citanje novina. Telefon ima i mana ali nisu velike, recimo vide se otisci prstiju na njemu, i lako se prlja ekran. ali za sada ovaj telefon je super.
    (Z1 Korisnik, 8. novembar 2013 10:06)

    # Link komentara

  51. Samo malko da poboljsalju ekran i sistemsku stabilnost i eto najboljeg telefona u buducnosti.
     (Alan Shore, 8. novembar 2013 10:02)

    # Link komentara

  52. Ma sony je zakon,bio i ostao! Malo su neko vreme zastajali za konkurencijom pa malo gubili na popularnoscu inace veoma cesto su bas oni predstavljali inovacije i novitete na trzistu. Ali sa kvalitetom nikad nisu zaostajali.
     (Dejan, 8. novembar 2013 09:38)

    # Link komentara

  53. Već neko vreme razmišljam da malo promenim OS i kupim iPhone 5 ili Lumiu 925, ali sad sam definitivno odustao.
     (Randy Marsh, 8. novembar 2013 09:37)

    # Link komentara

  54. Cini mi se da namerno idu korak po korak da iscede od kupaca sto vise novca,Sony je najveca kompanija na svetu i da hoce mogu odmah da izbace model koji bi vladao naredne tri godine na android trzistu ali tako bi im profit bio manji.
    (lolosrb, 8. novembar 2013 09:12)

    # Link komentara

  55. Odlican test! Da li je bolji Sony Xpera Z1 ili Samsung Galaxy S4 HITNO!!!
     (Nislija, 8. novembar 2013 09:01)

    # Link komentara