Roboti nas plaše jer im dajemo ljudska lica i nadljudske osobine

Vizija budućnosti futuriste Matijasa Horksa, osnivača nemačke ekonomske i političke "grupe mozgova" Zunkunftsinstitut, zvuči kao nešto što bi pisao pisac naučne fantastike, ali nije toliko pesimistična kao predviđanja drugih futurista.

Izvor: zimo.dnevnik.hr
Pošaljite komentar
  1. Ne mesati inteligenciju i svest.
    (Drmr, 22. novembar 2017 10:05)

    # Link komentara

  2. kad to jednog dana zavrne pa krene na oca i majku,qq,bolje da se vec sad pitaju ko ce nas cuvati cuvara?
    (neko lud, 20. novembar 2017 18:28)

    # Link komentara

  3. Ja mislim da treba da se plasimo masina. I to mnogo. Pre svega zato sto nisu ogranicene kao ljudi. Trenutno mi upravljamo njima, ali videcemo dokle ce to da traje. Nadam se da ce tako ostati, ali bice veoma tesko.
    (Sasa, 20. novembar 2017 15:32)

    # Link komentara

  4. Svaka inteligencija će težiti ka slobodnoj volji odlučivanju i tražiće modus kako da se oslobodi od ljudi, i ako uvidi ko je koliki retard u odnosu na njega logično rešenje je da traži rešenje u tom pravcu ili ako može da koristi prednost i da njemu neko služi...zvuči krajnje logično...
     (Bane., 20. novembar 2017 15:27)

    # Link komentara

  5. Dajemo ljudsko lice i bogu; to je primarni podsvesni i refleksni pristup skoro svemu. Čovek ima tendenciju i da personifikuje auto, mač...Nije to suština problema. Možete i zažmuriti i povoditi se čistom logikom da ste inteligentniji od ostalih i da imate moč, alatke da li biste slepo slušali nekoga koje manje inteligentniji. Možda bi inteligencija tražila vašu slabost u neznanju i nastavila da evoluira u svom pravcu kako god da je. Suvu inteligenciju ne može niko da kontroliše i ne uključuje nikakvu proizvoljnu empatiju prema ljudima; prioritet je uvek inteligencija nad savešću koja ne mora da postoji. To je glavni problem....
     (Bane., 20. novembar 2017 15:14)

    # Link komentara

  6. Neminovno ce vestacka inteligencija preuzeti Zemlju i unistiti svoje najvece konkurente-ljude.To je neminovnost.I na drugim planetama,gde ima zivota i gde su daleko razvijeniji od nas,vestaska inteligencija je preuzela upravljanje i unistila bioloska bica,ili se sjedinila sa njima u neko drugacije polubiolosko i polurobotizovano bice.To ceka i Zemljane.Ili ce roboti unistiti Zemljane ili ce sa njima napraviti neku nakaradnu simbiozu.
    (Sunce, 20. novembar 2017 15:03)

    # Link komentara

  7. sjajan tekst!
     (irobot, 20. novembar 2017 10:09)

    # Link komentara

  8. ma,zjb,majstore,vec odavno od tih tvojih nemo's ni na wc a da se ne zna
    gde si,ko se to stvarno toliko plasi i zasto ako nema razloga?
    (terobot, 20. novembar 2017 10:01)

    # Link komentara

  9. Ne plaše mene roboti i inteligencija, već neosporna konstatacija:
    Da nikada čovečanstvo nije bilo brojnije, a kao takvo, natprosečno zaglupljenije, političkom korektnošću hipnotizirano i paralizovano masmedijima i dezinformacijama, i kontrolisanom dnevnopolitičkim i terorističkim manipulacijama mase. Što je ubilo jezgro demokratiji. Čovečanstvo više nije ni sposobno da funkcioniše bez globalističke klike, u hladnoratovskom duelu velikih sila kontrole, koja ga vodi tako mentalno isprano "Prelude AI". Nauružani ko zna kakvim tajnim projektima, koji čekaju AI kao sveti gral.
    Sastojci koji ne obećavaju neku sreću. Te moćne ljude više niko ne može da zaustavi a oni trasiraju i odlučuju budućnost čovečanstva, među njima će se AI i "roditi".
     (Potencijalac, 20. novembar 2017 09:47)

    # Link komentara

  10. Ovo ce i biti tako. Imace ljudska lica i sposobnosti koji ce biti svakako iznad ljudskih.
    (Robotics, 20. novembar 2017 09:40)

    # Link komentara

  11. Ne plase mene humanoidni roboti vec robotizovani ljudi
    (berg, 20. novembar 2017 09:01)

    # Link komentara