1. Imao sam Super Nintendo konzolu kao mali.

    Dobio sam bio neku Zelda igricu, ali nisam je nešto puno igrao jer je sve bilo na nemačkom... i onaj kao časopis sa objašnjenjima kako se prelazi koji nivo za tu igru je bio na nemačkom... i nisam mogao da se snađem... dolazio i neki komšija koji je kao radio u Nemačkoj ili Austriji, kao on zna nemački... al' nije umeo da prevede :D

    Al' bilo je onih "Segoteka" tada, tako da smo iznajmljivali igre... Engleski mi već nije bio problem... a bilo je raznoraznih igrica da se iznajme, čak i onih koje nisu za evropsko tržište, pa uz adapter igraš... a adapter ti pozajme besplatno kad iznajmiš igru za koju je potreban.

    Razmišljao sam da naručim neke kertridže da kupim, al' kad sam zvao prodavnicu i kad su mi rekli koliko koštaju, odustao sam jer je valjda bio oko 100 maraka igra jedna da se kupi :D Tako da smo uglavnom samo iznajmljivali kertridže i igrali neke Game Boy igrice sa onim adapterom.

    Mislim da mi je najzanimljivija igrica na SNES bila valjda "Magical Adventure 3" koju smo zvali Miki i Paja... muzika je bila dobra, pa Miki i Paja kao prolaze kroz razna mesta i dobijaju razne kostime koji im daju dodatne moći da se bore protiv protivnika... a i takozvane "kraljice" (kako smo zvali game bosseve) su bile zanimljive :)

    Pogledajte na YouTube ili u nekom emulatoru ako niste igrali... igra je bila samo za japansko tržište valjda, ali je bila i kao nezvanična verzija na engleskom.
    (Maks, 29. jun 2017 17:06)

    # Link komentara

  2. Ovo je snes tj super nes, naslednik nes-a. Nes igrice su ono sto smo igrali na terminatoru.

    Ne verujem da je kod nas puno ljudi imalo snes, slicna situacija je bila i sa n64. Mi smo bukvalno prespavali jedno 10-15 god sto se tice gejminga.
     (Titus Pullo, 29. jun 2017 10:48)

    # Link komentara

  3. Valjalo bi da ima i Bomberman.
     (erving, 29. jun 2017 01:10)

    # Link komentara

  4. @John

    Nije se ni Nintendo proslavio sa Nintendo 64, nasledje game boya je uticalo da se odrze preko mobilnih sistema tipa GBA, Wii je ponudio nesto novo pa su se odrzali nekako.

    Sa druge strane Sega je odustala od konzola (posle serije losih konzola i add ona);ali ne i od distribucije igara tako da mogu da se pohvale naslovima poput Neverwinter Nights, FM (football manager), Total War itd.
     (It'ssimplewekillthepacman, 28. jun 2017 20:39)

    # Link komentara

  5. Našao sam Ramba. Sve vreme je bio u kutiji na potkrovlju, pun prašine, ali radi i dalje. A ovo... Ne znam, svakako ne bih dao 80$ danas kada sve SNES igre piče bez problema na emulatoru.
    (duki, 28. jun 2017 19:29)

    # Link komentara

  6. Ne procitah da su Worms-i ovde? Legendarna igra!
    (Dzon, 28. jun 2017 19:26)

    # Link komentara

  7. (It'ssimplewekillthepacman, 28. jun 2017 16:55)

    Sonic se našao na Nintendu ne zbog Sonija, već zbog toga što je Sega batalila proizvodnju konzola - Sonic je ostao bez svoje platforme i Sega je morala da nađe drugu ako misle da i dalje zarađuju pare.
     (John, 28. jun 2017 18:39)

    # Link komentara

  8. @Pavlep

    Ne bi bio skandal da se Sonic nadje na Nintendu ili Mario na Segi, posebno u vreme kad su Famikom klonovi dostigli vrhunac u Srbiji.

    Krajem 80ih i pocetkom 90ih Sega i Nintendo su ratovali i nisu birali sredstva.
    Krajem 90ih, verovatno radi nadolazece konzole - Sony Playstation I i nove generacije igara svecano je potpisano primirje i Sonic se vec 2000te godine nasao na Nintendo Gamecube i Game Boy Advance. Sonic je sada standardan na Nintendo wii konzolama.
     (It'ssimplewekillthepacman, 28. jun 2017 16:55)

    # Link komentara

  9. Prvo je bio Rambo odnosno klon Atari 2600.
    Potom Rambo postaje klon Nintenda a Terminator je to isto samo sto ima oplatu i dzojstike koji reminisciraju Super Nintendo.

    Zapravo, to su kopije Famicoma (nintendo konzola za japansko trziste) pakovane u oplate obicnog i super nintenda, sega mega drivra, pa cak i sony playstationa I.

    Nama je bilo kul, iako je Super Nintendo bio na trzistu u svetu, kod nas se igrao Mega Drive (pre toga Sega Master System) pa su nam ove igre sa Nintenda legle kao budali samar.
     (It'ssimplewekillthepacman, 28. jun 2017 16:39)

    # Link komentara

  10. Medju igrama ne vidim Boulder dash i Lolo. Mozda ovo nije pravi NES ? :)
     (Bogoje Panajotovic, 28. jun 2017 16:28)

    # Link komentara

  11. @meda
    Ovo je original NES, Terminatori su u stvari bile druge konzole sklapane u Rumuniji/Bugarskoj i stavljane u kućišta Sege, pa je zato bilo da Sega pokrene Maria i Nintendo Sonica, što bi u svetu bio skandal.
    Inače svaka čast Nintendu :)
     (pavlep, 28. jun 2017 16:10)

    # Link komentara

  12. Hej, pa moj nije tako izgledao? Licio je na Segu i zvao se Terminator
    (Meda, 28. jun 2017 15:33)

    # Link komentara