Vanredni podcast: Napad bez presedana - stara škola, nov način

U novom, vanrednom Tehnopolisu razgovaramo o sajber napadu za koji Europol kaze da je bez presedana, koji je do sada tražeći otkup onesposobio preko 230 hiljada računara širom sveta uključujući informacione sisteme Renoa, Telefonike, FedExa i britanske zdravstvene službe.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. Upravo sad dobio apdejt za mesec maj .Inače velika je greška ukidati apdejt za windows xp jer se sa time otvorio prostor za napade na sve ostale.Kao kod bolesti-virus prvo traži pukotine a zatim zarazi sve ostalo.I ovde našao xp koji ima pukotine a njegov udeo je još uvek oko 30%.
     (dragan, 18. maj 2017 03:43)

    # Link komentara

  2. Zanimljivo je da je Microsoft izdao update za XP, s obzirom da vise nikakve obaveze prema tom sistemu nemaju, i ovo im predstavlja trosak. Sto se tice update-ova, pre sam stalno to radio sa svim softverom, ali nisam osetio znacajan boljitak u radu zbog toga. Obicno su to sitna unapredjenja koja nisu toliko bitna.

    Na Androidu ni ne mozete imati najnoviji softver ako ne kupujete telefon svake dve godine, a pritom stari telefoni sluze svrsi i ne vredi davati novac za nov. Jedino sto na starim Android uredjajima morate da koristite stare verzije aplikacija (doduse vrlo upotrebljive) jer nove presporo rade...
     (000, 17. maj 2017 23:43)

    # Link komentara

  3. Prekjice javili da je 400 hiljada racunara u pitanju...
     (Nikola, 17. maj 2017 16:11)

    # Link komentara

  4. Tek ce biti problema, dobra epizoda
    (Marko, 17. maj 2017 13:14)

    # Link komentara