Tvorac Gears of War serijala: AAA industrija igara je neodrživa

Klif Bleszinski, čovek koji je stvorio čuveni Gears of War serijal, održao je u petak govor na Reboot Develop konferenciji, gde je upozorio sve prisutne, ali i čitavu industriju video igara, da je po njegovom mišljenu aktuelni model proizvodnje AAA naslova (igara iza kojih stoje ogromni budžeti i timovi sa velikim izdavačima), prosto neodrživ u trenutnom stanju i da će doći do ozbiljnih poremećaja u industriji ukoliko se nastavi tim putem.

Pošaljite komentar
  1. Ne bih se bas slozio sa tom konstatacijom,industrija igara stagnira i propada najvise zbog alavosti velikih kompanija.Hoce da izbace svake godine novu igru i svaki put da zgrnu brdo para dok u medjuvremenu skrpe neke glupe DLC-jeve cisto da povecaju malo to brdo.Razvojni timovi ne dobijaju dovoljno vremena da odrade sve kako valja i onda pozurena igra izadje sa milion bagova i mlakom pricom i naravno da se slabo prodaje.Pogledajte koliko je fenomenalnih igara napravljeno od strane malih studija u zadnjih 2-3 godine i koliko promasaja u istom periodu od strane velikih izvikanih kompanija.Moze se kad se hoce ali alavost je izgleda nepremostiva prepreka za to.
     (M&M, 26. april 2017 11:32)

    # Link komentara

  2. @N
    Apsolutno si u pravu, CD Project Red je svima postavio standarde, odnosno, domaći zadatak, ali je i čovek u pravu. Ni CD Project Red ne bi mogao sebi da dozvoli fijasko sa igrom u koju je uložio više godina razvoja, i ogroman novac, videćemo kako će Cyberpunk proći, a kamoli manje likvidni razvojni timovi. Definitivno će gejming industrija morati da se prilagodi tržištu i drugačijem modelu naplate svojih proizvoda.
     (Kecman, 25. april 2017 13:12)

    # Link komentara

  3. Tako je i Holivud propao. Svi igraju siguricu, pa danas imamo samo rimejkove već dokazanih hitova i beskonačne nastavke. Mislim da je poslednji scenarista koji je napisao originalni scenario već u debeloj penziji.
    (Beli maharadža, 25. april 2017 13:01)

    # Link komentara

  4. U pravu je covek.
     (anonymous on purpose, 25. april 2017 04:30)

    # Link komentara

  5. a BBB model, da li je on odrziv?
     (aaaaaaaa, 25. april 2017 02:57)

    # Link komentara

  6. I onda dodje CD Project Red i pokaze svima kako se to radi.
     (N., 24. april 2017 23:36)

    # Link komentara