Google postepeno ali značajno menja izgled Google Mapsa

Google je značajno promenio izgled svoje poznate usluge Google Maps. Ključna promena koja se može uočiti u odnosu na vreme pre pet godina jeste da je smanjen broj gradova koji se prikazuju na mapama.

Izvor: klix.ba
Pošaljite komentar
  1. Ranije su bile OK, ali sada postoji nekolicina globalnih, i gomila lokalnih opcija koje su mnogo bolje. Google je u težnji prema jednostavnosti i masovnosti počeo da pravi aplikacije koje se gotovo nikako ne prilagođavaju potrebama korisnika i lokalnim specifičnostima, i nemaju ni mnoge funkcije i podešavanja koje su nekada imale, pa je većinu njegovih aplikacija uopšte ne koristim, odnosno, služim se samo pretragom i povremeno prevodom. Mape još uvek imam na telefonu (mada ih neapdejtujem, da ne bih izgubio par korisnih stvarčica :) ) , jer se smucam po raznim ćoškovima sveta i povremeno desi da nešto ni u čemu drugom nije detaljno pokriveno, ali nisam baš srećan kada moram da ih koristim, jer su i ružne, i šture, i bez mnogih korisnih funkcija. Osnovne stvari, poput navigacije, su, međutim, relativno pouzdane, to ipak treba pohvaliti.
     (EU Citizen, 4. maj 2016 09:25)

    # Link komentara

  2. Here maps nemaju opciju "tačka na putu". To je ogroman minus.
     (Udarati ritam oko žbunja, 3. maj 2016 16:39)

    # Link komentara

  3. Super su google mape, samo malo iritira kad počne da čita nazive naših ulica
    (vf, 02. maj 2016 21:09)

    A tek sto iritira kad nasi ljudi ne znaju da citaju nazive nasih ulica.
     (brane, 3. maj 2016 11:00)

    # Link komentara

  4. @nidzerland sem ako ne bi imao interneta...tada bi mogao samo da cesljas... ;) iako koristim ios...samo here maps! Offline koriscenje je majka! Naravno ne svakom odgavara, kao sto je navedeni nekome nije dovoljno detaljan, ali ono...za 90% korisnika je skroz ok :)
    (Asd, 3. maj 2016 00:49)

    # Link komentara

  5. Super su google mape, samo malo iritira kad počne da čita nazive naših ulica
    (vf, 2. maj 2016 21:09)

    # Link komentara

  6. Гугл мапс сам користио на мобилном телефону Самсунг Монте (с5620) и радиле су беспрекорно тачно и у самој вожњи а сада ми не раде уопште, тј. апликација се покрене али не може ни да ме лоцира на 3км. Иначе имам таква два телефона и не ради ни на другом, исто се дешава...
    Ако ћемо тако онда су мени биле драже те старе верзије које барем радиле
    (Миле НС, 2. maj 2016 19:46)

    # Link komentara

  7. google maps me nikad nisu ostavile na cedilu, od ekskurzije po usa, do zabacenih sela juzne srbije... Neka pozive sto duze :)
     (nidzerland, 2. maj 2016 19:04)

    # Link komentara

  8. A zasto u Japanu ne mogu sa sacuvam offline mape? Slao sam im mail i bas sam ih pocastio ali ne odgovaraju...
     (Mr M, 2. maj 2016 16:16)

    # Link komentara

  9. Da nije greška! Ova desno kao da je iz '46. godine!
    (Majstor Mile, 02. maj 2016 14:53)
    Uppste ne razumete sustinu promene. Google na osnovu njihovih analytics su utvrdili da se Maps koriste najvise na mobilnim uredjajima te su ih optimizirali za iste. Kako - tako da su za odredjeni nivo zooma kao na primeru na slici smanjili map clatter. Ali to ne znaci da ti gradovi su potpuno nestali sa mape. Samo se treba zoom in malo vise i oni ce se pojaviti na nivou zooma koji Google smatra da je najbolji za optimalni user experience .
    (Achitwn, 2. maj 2016 16:07)

    # Link komentara

  10. Pre 3-4 god kad sam koristio google maps radio je besprekorno. A sad sa svakim novim updateom neki novi bug, umesto obrnuto
    (Amerikano, 2. maj 2016 15:55)

    # Link komentara

  11. Da nije greška! Ova desno kao da je iz '46. godine!
     (Majstor Mile, 2. maj 2016 14:53)

    # Link komentara

  12. Ako poredimo ove dve slike meni bolje izgleda ova leva starija verzija što se mene tice pored Google maps koristim i maps.me kod nas većina preferira here ali meni ne odgovara ta aplikacija pre svega mape previše nedetaljne za moj grad u odnosu na maps.me koja koristi OpenStreetMap mape.
     (Nebojša, 2. maj 2016 13:39)

    # Link komentara