Šta se dešava sa Google Drive-om?

Mnogi korisnici su se juče žalili da im Google Drive ne radi kako treba.

Tportal
Podeli
Foto: google.com/drive/
Foto: google.com/drive/

Reč je o drugom takvom padu sistema tokom ove godine.

U roku od nekoliko sati, Google je servis vratio u pogon i izvinio se za probleme koji su nastali ili mogli nastati. Kako piše TechCrunch, dok su padovi sistema i ovako velikih servisa neizbežna stvarnost, jasno je da će sve imati svoju cenu.

Ipak, možda je ovo znak da se pred Drive-om otvara novo poglavlje.

Google gasi Google Drive!?

Ako ste među stotinama miliona Google Drive korisnika koji se služe sinhronizacijom datoteka kroz računare, tablete i mobilne uređaje, imate tri meseca za instalaciju zamene. Nije šala - Google gasi svoj servis Google Drive, a podrška se prekida 11. decembra. Google Drive kao takav će se potpuno ugasiti 12. marta 2018.

Nije reč o nečemu novom, iako se o tome nije nešto mnogo govorilo, budući da je Google još u julu najavio da će zameniti Google Drive rešenjem nazvanim Backup and Sync, već dostupnim za preuzimanje. Ko god želi da nastavi da koristi Google cloud usluge, moraće da se prebaci na novi servis, koji će u tehničkom smislu menjati Google Drive i Google Photos Uploader aplikacije. Što se funkcionalnosti tiče - ona ostaje uglavnom identična.

Korisnici Google Drive aplikacija će u danima i nedeljama koje slede dobijati informaciju da preuzmu najnoviju aplikaciju i da se Google Drive kao takav vrlo brzo gasi. Prebacivanje na Backup and Sync je, srećom, vrlo jednostavno i automatizovano - dovoljno je uneti važeće korisničke podatke i svi podaci će biti na istom mestu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.