Pogodite koju naciju Google uči bezbednosti na internetu?

Nacija hedonista očigledno je toliko neoprezna u digitalnom svetu da je Google odlučio da je nauči barem osnovama.

Izvor: zimo.dnevnik.hr
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Dok se na polju kulture i hedonizma Italijani fantastično snalaze, u digitalnom svetu stvari stoje malo drugačije.

Italijani i Italijanke su toliko neoprezni pri stvaranju svojih digitalnih profila na raznim internet servisima i društvenim mrežama, da je odlučio da im pomogne i sam - Google.

Tehnološki gigant je u saradnji sa italijanskim vlastima odlučio da organizuje radionice u Rimu, Milanu, Firenci, Napulju i Palermu, na kojima će Italijane učiti tome kako se odgovorno odnositi prema svojem “digitalnom životu” i kako se samostalno zaštititi u virtualnom svetu.

Google se na ovaj potez odlučio nakon detaljnih statistika iz kojih su izvučeni podaci o potpuno neodgovornom ponašanju Italijana na internetu.

Prema Googleu, velika većina Italijana koristi ista korisnička imena i lozinke za sve servise i profile na internetu, što je manji problem. Daleko veći je podatak da su te lozinke toliko jednostavne, da je Google istakao da “mnogi misle da je reč password zapravo bezbedna”.

Italija svakako nije jedina zemlja u kojoj žive neodgovorni i neoprezni korisnici interneta koji ne umeju da sačuvaju svoje lične podatke, ali ovakav potez Googlea se zaista ne dešava često.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.