Google planira da radikalno promeni svoju stranicu

Doba kada je manje bilo više gotovo je za Google. Kompanija koja je počela sa internet pretraživačem, a danas nudi nudi niz digitalnih usluga, najavila je da će njena početna stranica doživeti redizajn - prvi od 1996. godine.

Izvor: Jutarnji.hr
Podeli
Foto: screenshot
Foto: screenshot

Promena će biti radikalna i na stranici će uskoro moći da se pronađu vesti i druge korisne informacije, piše The Guardian.

Googleove mobilne stranice ove sadržaje imaju još od 2012. godine, pa je sasvim razumljiv korak prema ujednačavanju desktop i mobilnog ekrana.

Kompanija je u sredu najavila da će svoju početnu stranicu dodatno prilagoditi korisnicima pomoću tehnologije Google Now i naprednih algoritama za mašinsko učenje.

“Na stranici ćete moći da vidite sportske rezultate i video-snimke najboljih poteza, najnovije vesti, zanimljive snimke, najnovija muzička izdanja, priče koje biste mogli da pročitate i još mnogo toga. Početna stranica zavisiće od vaše interakcije s Googleom i trendova iz celog sveta, ali i vaše uže geografske regije”, rekla je Šaši Takur, potpredsednica za inženjerstvo u Googleu.

Korisnici će takođe moći da prate teme i vesti iz filma, muzike, sporta i drugih tema direktno iz rezultata.

Google je već jednom pokušao da uvede ličnu dimenziju u svoj pretraživački servis u obliku iGoogle stranice. Ta usluga pokrenuta je 2005. godine, ali ukinuta je 2013. u novembru. Doduše, iGoogle je prikazivan samo onima koji su se prijavili na tu posebnu verziju Googleove početne stranice.

Google je rekao da će nove dodatke na početnoj stranici prvi dobiti korisnici SAD, i to odmah, a ostatak sveta tokom sledećih nekoliko nedelja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.