Udarac YouTubeu i Netflixu: Prve Facebook serije već krajem leta

Pošto je nerado priznao kako je, u suštini, medijska kompanija, više nego društvena mreža, Facebook je počeo da ulazi u ozbiljnu priču o prikazivanju TV emisija i serija.

Izvor: klix.ba
Podeli

Tako bismo već krajem leta mogli sa svog Facebook profila da gledamo popularne serije, što je jedan od velikih ciljeva te najpopularnije društvene mreže.

Facebook je saopštio da će uložiti mnogo novca u prikazivanje svežih serija za publiku od 17 do 30 godina. Ta kompanija će plaćati oko tri miliona dolara po 30-minutnoj epizodi jedne serije, koliko su otprilike iznosili troškovi prikazivanja epizoda serija "Breaking Bad" ili "The Big Bang Theory".

Facebook je navodno već izdvojio novac za emitovanje serija "Strangers" i "Loosely Exactly Nicole".

Prema pisanju medija, najpopularnija društvena mreža planira da nadmaši Youtube, Netflix i Hulu. Te kompanije i web servisi za razmenu video sadržaja već ulažu veliki novac u originalne sadržaje, a Facebook namerava da im se suprotstavi. U toj borbi, najviše se oslanja na skoro dve milijarde korisnika širom sveta.

Još nije jasno da li će TV serije dobiti svoje stranice na Facebooku ili će ih produkcijske kuće prikazivati preko svojih individualnih stranica na Facebooku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.