YouTube obeležio 10. godišnjicu jednog od najpoznatijih videa

Video objavljen 22. maja 2007. godine još uvek se nalazi među 100 najgledanijih u istoriji YouTube-a. Sada je na devedesetom mestu.

Dnevnik.hr
Podeli
Foto: YouTube Screenshot
Foto: YouTube Screenshot

Kada je pre deset godina tada trogodišnji Hari gurnuo prst u usta svome mlađem bratu Čarliju, a njihov otac Hauard Dejvis Kar to zabeležio kamerom, niko u porodici iz Tems Velija nije mogao ni da sanja da će taj snimak postati jedan od najpoznatijih u istoriji YouTube-a.

Video je do danas pregledan neverovatnih 850 miliona puta, ali braći nije donela samo svetsku slavu, nego i oko milion funti zahvaljujući reklamama.

Štaviše, zahvaljujući tom bogatstvu Hari i Čarli su dobili još dva brata, Džaspera i Ruperta, prinove na koje se njihovi roditelji ne bi odlučili da im snimak nije doneo finansijsko blagostanje.

To je njihova mama Šeli priznala za list The Sun, dodajući da je njen suprug

Priznala je to u razgovoru za list The Sun Shelley (40), čiji je suprug slavni zapis na YouTube postavio gotovo slučajno. Naime, bio je namenjen samo ostalim članovima porodice, ali pošto je video zauzimao 50 MB i u to vreme bilo je teško proslediti ga elektronskom poštom, Hauard ga je objavio na YouTube-u u nedostatku boljeg rešenja.

Posle nekoliko nedelja, hteo je da ga obriše, ali je odustao kada je video broj pregleda i reakcije ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.