WhatsApp prestaje da radi na starijim mobilnim telefonima

WhatsApp je saopštio da će njegova aplikacija za slanje poruka uskoro prestati da radi na starijim mobilnim telefonima i operativnim sistemima, piše Telegraph.

Izvor: Jutarnji.hr
Podeli

Foto: Jan Persiel / Flickr.com

Najava prestanka rada dolazi nakon što je WhatsApp ranije ove godine saopštio da će prestati da podržava aplikaciju s novim mogućnostima na starijim telefonima.

Kompanija je navela da će podržavati aplikaciju na pojedinim uređajima do 30. juna 2017. godine, dok korisnici drugih uređaja neće moći više da je koriste već krajem ove godine.

“Kada smo pokrenuli WhatsApp 2009. godine, ljudi mobilne telefone koristili na poptuno drugačiji način. Appleova radnja s aplikacijama je bila stara svega nekoliko dana, a 70 odsto uređaja su bili BlackBerryji i Nokije”, piše u saopštenju WhatsAppa.

“Okrećući se ka budućnosti, želimo da se usredsredimo na mobilne platforme na kojima se nalazi velika većina korisnika”, navodi se.

Korisnici koji će hteti da nastave da koriste WhatsApp će biti primorani da kupe nove mobilne telefone.

Kada je reč o Appleovim uređajima, WhatsApp će na iPhoneu 3GS i svim uređajima s iOS 6 operativnim sistemom prestati da radi do kraja godine.

Što se tiče Android uređaja, WhatsApp će na svim mobilnim telefonima koji imaju OS Android 2.1 ili 2.2 uskoro prestati da radi.

Korisnici Windows mobilnih telefona koji imaju Windows Phone 7 platforme takođe će morati da kupe nove uređaje ako žele da nastave da koriste WhatsApp.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.