Laptop iz snova: Razer Valerie dolazi sa čak tri ekrana

Razer, koji je dobro poznat po gejming uređajima i periferiji, u četvrtak je na CES-u u Las Vegasu predstavio jedan od najimpresivnijih laptopa na sajmu.

Izvor: 24sata.hr
Podeli
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Reč je o konceptu koji bi sasvim sigurno mogao da promeni način igranja kompjuterskih igara, ali i rada u bližoj budućnosti. Projekat Valerie prvi je prenosni računar s tri ugrađena monitora u samom uređaju.

Dolazi s tri 17.3-inčna 4K ekrana, odnosno ukupno 11520x2160 piksela radne površine. Ekrane možete da izvučete iz središnjeg dela, a za njihov rad zaslužna je Nvidijina Surround View tehnologija koja će sliku iz iste aplikacije razvući preko više monitora. Razer navodi i da će ga kreativci ceniti jer nudi 100 odsto Adobe RGB preciznosti boja.

"Višemonitorska desktop rešenja sve su veća nužnost za profesionalce, kreativce i gejmere. Po prvi put smo pronašli rešenje koje korisnici mogu da ponesu sa sobom. Valerie obećava potpunu funkcionalnost tri ekrana bez ikakvih uznemiravanja", navodi u saopštnenju direktor Razera Min-Lijang Tan.

Valerie se hardverski zasniva na 17-inčnom Blade Pro računaru i više je nego spreman na pokretanje HTC Vive ili Oculus Rift igara. Tu je i7-6700HQ procesor, 32 GB RAM-a, NVIDIA GeForce GTX 1080 i opcije od 512 GB i 1 ili 2 TB SSD diskova.

Sa svim monitorima, Valerie je debeo 3.8 cm, a masa laptopa iznosi 5.4 kilograma. To je prilično teško za današnje standardne prenosne računare ili gejming laptopove, ali to ne znači da je prikovan za sto.

Razera još nije saopštio kada bi Valeri mogla da se nađe na tržištu i po kojoj ceni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.