Tablet po čijoj se nevidljivoj tastaturi piše hemijskom olovkom

Za one koji misle da tableti i hibridni 2u1 uređaji ne mogu da ponude ništa zanimljivo, Lenovo je na ovogodišnjem IFA sajmu pripremio odgovor - Yoga Book.

Izvor: express.hr
Podeli
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Jedan od najatraktivnijih uređaja je preklopni tablet koji dolazi s 10,1-inčnim Full HD ekranom i drugim delom koji Lenovo naziva 'halo tastaturom' koja prikazuje tipke onda kada su vam potrebne.

Tiastatura nema nikakve fizičke tipke već se prikazuje u obliku čvrste bele konture na drugoj ploči Yoga Booka samo kada je to potrebno.

Halo tastatura stalno se "uči i prilagođava" navikama kucanja korisnika, s ugrađenim predviđanjem i veštačkim softverom sa sposobnošću učenja.

Ovaj softver takođe omogućava kontinuiranu optimizaciju. Zajedno s ugrađenom osetljivom haptičkom tehnologijom, koja omogućava dobijanje povratne informacije prilikom kucanja na dodir kako bi se smanjile greške. Koliko će korisnicima biti potrebno vremena da se naviknu na kucanje po ravnoj površini, ostaje da se vidi.

Tastatura može potpuno da nestane, a može da se koristi i kao podloga za crtanje - s Wacomovim stylusom sa pravim mastilom možete da crtate ili pišete po papiru koji ćete položiti preko tastature. Softver će automatski digitalizovati ono što ste zapisali ili nacrtali i to prikazati na ekranu. Njihova Real-pen olovka može da crta s preciznošću olovke ili četkice, uz 2048 nivoa pritiska i mogučnošću detektiovanja uglova od 100 stepeni, a za rad joj nisu potrebne baterije.

Gubitak fizičkih tipki omogućio je Yogi Book da bude debela 9,6 mm kada je zatvorena, a na najtanjem delu sužava se na 4,05 mm, dok joj je ukupna masa tek 690 grama. Kao i kod njenih prethodnika, i ovde će vas dočekati preklopni zglob koji je sada manji i ima tri prilagodljive ose pokretanja.

Uz bateriju od 8500 mAh trebalo bi računati na 15 sati rada, a tu je još i kamera od 8 megapiksela, 4 GB RAM-a, 64 GB interne memorije i microSD slot. Uređaj pokreće procesor Intel Atom x5-Z8550.

Android verzija će koštati od 499 evra nadalje, a Windows od 599. Prodaja u SAD kreće u septembru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.