Nema više godišnjih verzija spotskih igara iz EA?

Izvršni direktor Electronic Artsa, Endru Vilson, je u nedavnoj izjavi za Bloomberg TV rekao da ćemo možda u skorijoj budućnosti doći do tače gde tradicionale godišnje verzije igara poput FIFA 18 ili Madden NFL 18 više neće postojati u takvom oboliku, već će postati “servis od 365 dana koji se stalno apdejtuje i dopunjuje”.

Izvor: play.co.rs
Podeli

On kaže da smo trenutno u takvoj situaciji kada je u pitanju programiranje da se kod veoma lako i efikasno dopunjuje novim sadržajem, osvežavanjem postojećih mehanika, balansiranjem i drugim važnim stvarima, tako da je moguće da jedna FIFA igra bude “nova” i po nekoliko godina, živeći samo od DLC sadržaja, mikrotransakcija i drugih digitalnih usluga, uporedivši to sa esport igrama koje funkcionišu na taj način.

On je takođe rekao da sada živimo u svetu gde poslednjih godina digitalne prodaje uveliko preuzimaju primat na fizičkim kopijama, a da same igre sve više postaje servis, a sve manej gotov proizvod. Postoji i realna opcija da dođemo u budućnost gde će se igrači pre svega pretplaćivati da bi igrali igre na servisima kao što je Origin Access, ali i da će servisi za strimovanje igara koje vi igrate “na daljinu” takođe postati sve popularniji.

Izvor: Play.co.rs

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.