Microsoft obustavio prodaju originalnog Xbox One

Microsoft više ne prodaje originalni Xbox One i ponuda se od nedavnosvodi na Xbox One S i Xbox One X.

Izvor: klix.ba
Podeli
Foto: YouTube screenshot
Foto: YouTube screenshot

U SAD Xbox One više ne postoji na prodajnim web stranicama, a u Velikoj Britaniji je u Microsoftovim online prodavnicama označen kao "rasprodato".

Originalni Xbox One koji je podsećao na video rekorder, u prodaji se našao pre četiri godine i koštao je oko 100 dolara više od PlayStationa 4.

Pogrešan pristup potrošačima i spomenuta veća cena doneli su Sonyju prednost nad Microsoftom na tržištu. Nakon šest meseci Microsoft je spustio cenu, uklanjajući Kinect senzor.

Xbox One S je lansiran pre godinu dana sa znatno manjim gabaritima od prethodnika. Paralelno s lansiranjem, Microsoft je prestao da proizvodi Xbox 360. One S je dobio bolju reputaciju od Xboxa One zbog podržavanja 4K rezolucije i Blu-ray diskova.

Xbox One X je predstavljen nedavno i namenjen je hardcore fanovima Xboxa. Popularnost se ogleda u činjenici da su na Amazonu rasprodate sve jedinice konzole Xbox One X samo 25 minuta nakon lansiranja.

Prati B92 na Viberu

Gejming

REVIEW: Subsurface Circular

U ovoj godini će svi govoriti da su “oduvek pravi fanovi Blejd ranera”. Nakon nje dolazi ona u kojoj će izaći nova knjiga Vilijama Gibsona (u kojoj je Hilari pobedila), a zatim 2019. sledi pravi “Terminator 3”. Kažu da se ono smeće posle dvojke ne računa.

Gejming četvrtak 19.10. 12:58 Komentara: 0
strana 1 od 262 idi na stranu