Kodžima se zahvalio Konamiju na slobodi dok je radio za njih

Saga večite svađe između Konamija i čuvenog dizajnera video igara Hideo Kodžime praktično traje bez prestanka od kada je idejni kreator Metal Gear serijala napustio ovaj studio na jesen 2015. godine.

Izvor: play.co.rs
Podeli
Foto: Youtube screenshot
Foto: Youtube screenshot

Iako je prošlo skoro dve godine od tada, sitne čarke su se stalno pojavljivale i isplivavale s vremena na vreme, ali javnost nije tačno saznala zašto je Konami ostao bez jednog od njegovih zaštitnih lica.

Ipak, u nedavnom intervjuu za japanski portal Toyokeizai, Kodžima je imao ponešto lepo da kaže za svoje bivše poslodavce, i čak im se i zahvali za to što je kod njih uvek imao slobodu da radi na svojim projektima kako želi. Kako kaže, sa kakvim god idejama i projektima da je dolazio, oni su mu to odobravali i nisu ga kočili govoreći da stvari moraju da se urade “tako i tako”.

“Došao bih sa idejom, sa planom, sa predloženom količinom novca, ljudstva i vremena koje mi je potrebno, i oni bi mi uvek dali zeleno svetlo”, rekao je Kodžima.

“Zbog toga sam danas čovek koji jesam, i veoma sam im zahvalan na tome”, dodao je.

Kodžima sada vredno radi na njegovom novom naslovu Death Stranding, koji okuplja veliki broj svetskih glumačkih zvezda kao što je Norman Ridus.

Izvor: play.co.rs

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.