UbiSoftov ForHonor turnir doživeo potpunu katastrofu

U vikendu iza nas kompanija UbiSoft organizvala je promotivni ForHonor turnir u znak proslave izlaska dva nova igriva karaktera. Turnir je deo borbe UbiSofta da For Honor izgradi kao esport naslov i trebalo je da predstavlja okršaj i okupljanje najboljih svetskih For Honor igrača u borbi za slavu unutar For Honor zajednice i bogate nagrade.

Izvor: play.co.rs
Podeli

Ipak, umesto merenja veštine i poznavanja igre, turnir se pretvorio u pravu katastrofu, a sve zbog toga što developeri nisu slušali igrače po pitanju raznih žalbi oko bagova, lošeg balansa i eksploatacije pojedinih jeftinih trikova u okviru mehanika igre.

Redditor po imenu ColdBlackCage je napravio sažeti prikaz svih stvari koje su na turniru krenule pogrešno i sa par primera kako je to tužno izgledalo, i taj njegov thread je veoma brzo eksplodirao na Redditu, sa preko 13 000 apvoutova.

Najpre je pokazao primer nebalansiranosti Raider heroja, čiji Stampeding Charge jednostavno nema kaunter taktiku, i u stanju je da dobije pobedu bez ikakvog načina da protivnik odgovori, ukoliko se samo spamuje ovaj potez, pa makar bili i na samo jednoj crti života.

Osim nebalansiranih taktika, tu su i bagovi u igri koji postoje već mesecima i na koje se igrači redovno žale, ali koji još uvek nisu uklonjeni iz igre. Jedan takav bag, koji se dešava na nakrivljenim terenima, je ovde bukvalno odlučio bitku:

Kruna sramote je bilo to što je na kraju i sam pobednik turnira priznao da je pobedio tako što je eksploatisao rupu u gejmpleju poznatu kao “Unlock tech”, koja nije laka za izvođenje, ali ako se izvede pravilno omogućuva mnogim napadima da potpuno zaobiđu blokove i da se dešavaju mnogo brže. Celo finale je on dobio koristeći samo ovu tehniku.

Čak je i sam kreativni direktor For Honora na dodeli nagrada priznao problem tako što je rekao pobedniku “Svaka čast druže, uskoro ćeš morati da promeniš tu taktiku, ali iskreno – svaka čast!”

Na kraju, ovaj Redditor zaključuje da je ovo teška sramota za UbiSoft i veliko nepoštovanje prema čitavoj For Honor zajednici koja je na sve ove probleme ukazivala mesecima i koji su sada kulminirali na turniru gde su se ljudi borili za veliki novac.

Kao što smo pomenuli, ova tema na Redditu je eksplodirala u ogromnu diskusiju, pa ako vas zanima da je istražite i sami, možete je pronaći na ovom linku.

Izvor: Play.co.rs

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.