9 najboljih besplatnih igara za iPhone i iPad

U moru besplatnih igara za mobilne telefone, teško je odlučiti se za nekolicinu. Ipak, bez obzira na to da li ste ljubitelj platformi, trka ili misaonih igara, naći ćete nešto za sebe na ovoj listi.

Tportal
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Predstavljamo vam listu 9 najboljih besplatnih igara za iPhone i iPad:

1. Capitals

Na polju ispred vas nalaze se slova, koja kombinujete kako god želite kako biste složili reč. Igrate protiv onlajn igrača ili protivnika koji je pored vas. Svako se bori da preuzme polje, a to se dešava kad složite reč od slova na poljima.

Prednosti: Odlična igra za učenje engleskog jezika.

Mane: Pre svake igre morate da pogledate reklamni video.

2. The Battle of Polytopia

Morate da sagradite kraljevstvo. Imate pravo na 30 poteza po igri i resursi su ograničeni, tako da stvarno morate da razmišljate šta i kako ćete napraviti. U ovoj igri takođe igrate protiv drugih igrača i borite se s neprijateljima.

Prednosti: Ovo je strateška igra, tako da će vas terati da budete koncentrisani.

Mane: Da biste otključali kompletnu igru, morate da platite.

3. Circle Affinity

Čini se da je ovo besplatna verzija igre Circa Infinity. Igra je bazirana na refleksima i jednostavno brzom razmišljanju.

Prednosti: Nije mnogo teška, ali je zato zabavna.

Mane: Jedini način da se rešite reklama unutar igre je da platite. Plaćanjem otvarate i još nivoa.

4. Binary Dash

Znate ovakve igre. Vaš lik trči, a vi ga možete naterati da skoči, okrene se naopačke i trči na donjoj strani mape. Možete odabrati različite likove, skupljati novčiće i otključavati razne nove sadržaje.

Prednosti: Apsolutno sve u ovoj igri je besplatno. Nema plaćanja za otključavanje novih nivoa, a ako želite da se rešite reklama, to će vas koštati samo jedan dolar.

Mane: Ovakvih igara ima na stotine.

5. Beneath the Lighthouse

Ova igra je nešto krupniji zalogaj. Imate lika koji mora da dođe do dna svetionika, ali jedino što možete da kontrolišete su točkići kojim rotirate celi ekran.

Prednosti: Ako volite izazovne igre koje će vam stvarno oduzeti mnogo vremena, ovo je savršeno za vas.

Mane: Kada izgubite sva tri života, morate da odgledate jednu reklamu.

6. Really Bad Chess

Šah je lepa igra. Obe strane table su jednake, a samo od veštine igrača zavisi ko će pobediti. To međutim ne važi u ovoj igri. U "Realy Bad Chess", ponekad ćete imati četiri konja ili dve kraljice. Ponekad će vaš protivnik imati četiri kraljice i dva lovca. Ovo nije igra koja je poštena - ovo je igra koja vas tera da uzmete sve što znate o šahu i to iskoristite prema novim pravilima koja su na tabli.

Prednosti: Savršena za ljubitelje šaha koji žele dodatni izazov.

Mane: Užasna za ljude koji ne znaju da igraju šah, jer se neće snaći.

7. Battle Golf

Imate samo jedan zamah da dovedete lopticu u rupu. Teško je, ali je zabavno jer možete da igrate s prijateljem. Možete, naravno, igrati i sami, ali zabavnije je kad se takmičite ko će prvi skupiti pet bodova. Postoji mnogo prepreka između lopte u rupe, ali to igru samo čini dinamičnijom.

Prednosti: Pikselizovani izgled izgleda odlično uz setting igre.

Mane: Kao i kod drugih, treba da platite da biste se rešili reklama.

8. Clash Royale

Gradite tvrđavu koju morate da obranite od drugih igrača. Jedna posebna supstanca zvana "eliksir" vam se puni svaki dan, ali možete platiti i dobiti je odmah.

Prednosti: Lako postanete zavisni od ove igre, jer je vrlo zabavna.

Mane: Igrači koji plaćaju za in-game content imaće drastičnu prednost nad igračima koji igraju besplatnu verziju.

9. Asphalt 8

Jedna od najboljih trka za mobilne uređaje. Grafika je odlična, a igra sama po sebi zabavna. Imate veliki izbor automobila, veliki izbor trikova i sve u svemu, odlično iskustvo.

Prednosti: Ako volite trke, slobodno je preuzmite.

Mane: Nemate kompletno iskustvo ako isprobate samo besplatnu igru. Postoji mnogo dodataka koji igru čine uzbudljivijom i boljom, ali se plaćaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.