Ovo je uređaj koji meri koliko ste pijani u realnom vremenu

Ovo naravno nije prvi uređaj koji će vam reći nivo alkohola u krvi, ali je definitivno vrlo poseban.

Izvor: zimo.dnevnik.hr
Podeli
Foto: YouTube Screenshot
Foto: YouTube Screenshot

Odmah na početku je najbolje ponoviti "staru narodnu" koja glasi "ako piješ - ne vozi", jer na taj način ćete najlakše i najjednostavnije izbeći potencijalne probleme i neprijatnosti. Ali, ako ste ljubitelj tehnologije, ali u isto vreme i ljubitelj dobre "čašice", a pritom u realnom vremenu želite da znate koliki vam je nivo alkohola u krvi onda je ovo ultimativno rešenje za vas.

Da, naravno, već postoje vrlo kvalitetni i poprilično jeftini ručni merači nivoa alkohola u krvi, vrlo slični onima koje koriste policajci, ali većina njih zahteva da duvate u njih, što nije nikakav problem, ali možda ne želite da baš svi znaju kako vas je "malo uzelo", baš kao što ne želite da baš svi gledaju dok sami sebi merite nivo alkohola u krvi... Baš zato je BACtrack Skyn savršeno rešenje.

Ovaj uređaj, naime, spada u kategoriju nosive tehnologije, može da radi samostalno, ali i u paru s Apple Watch pametnim satom. Ono što ga čini posebnim je način merenja alkohola u krvi, koji se obavlja u realnom vremenu takozvanom Transdermal Alcohol Content (TAC) metodom.

TAC metoda koristi vašu kožu kao izvor detekcije alkoholnih ili metanol molekula kako bi detektovala nivo vaše "pripitosti". Da ne biste morali sami da preračunavate molekule u nivo razumljiv vama (ali i policiji), BACtrack Skyn će to odraditi za vas i pokazati vam na kom ste nivou i da li je pametno, na primer, da vozite auto ili da pozovete taksi...

I sve to će biti odrađeno u realnom vremenu, a rezultati su više nego pouzdani, bar tako tvrde autori ovog korisnog gadgeta. BACtrack Skyn će na tržištu biti dostupan tokom godine, a cena još nije poznata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.