"Nismo odustali od Google Glassa"

Google je trebalo da bude manje razmetljiv kada je reč o Glass gedžetu, smatraju analitičari, a čini se da je to nedavno shvatila i sama kompanija.

Tportal.hr
Podeli

Nakon nedavne objave da prestaju s prodajom Google Glassa i da prekidaju Explorer program, bilo je jasno da će, zahvaljujući novom partnerstvu s Intelom nastaviti da rade na razvoju novog modela na nešto drugačiji nač

To je potvrdio i Erik Šmit, nedavno naglasivši da Glass “nije mrtav”. Projekat razvoja tih pametnih naočara uklonjen je iz Google X istraživačkih pogona u posebnu jedinicu, zbog čega su mnogi pomislili da je razvoj potpuno obustavljen.

Šmit je za The Wall Street Journal izjavio da to nipošto nije slučaj i da su sve izmene zapravo stigle kako bi Google Glass bio potpuno “spreman za korisnike”. Jedna od glavnih figura u kompaniji navodi da je Glass program zapravo dugoročnog karaktera, baš kao i kompanijin projekat vezan za razvoj autonomnih vozila.

“Za ovakve stvari je potrebno vreme”, rekao je Šmit. “Ako biste rekli da je Google Glass razočaranje, to bi bilo kao da ste rekli da je projekat autonomnih vozila razočaranje jer ih ne vidimo svuda oko nas”.

Za razliku od prve verzije Glass gedžeta, najavljene uz vratolomije na Googleovoj konferenciji, nova verzija će se razvijati tiho, bez mnogo hvalisanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.