SanDisk na dva točka

Kompanija SanDisk se trudi da svoje kupce obraduje ekskluzivnim i neobičnim proizvodima koje će pored vrhunskih performansi krasiti i atraktivan dizajn.

Nebojša Rašković

Podeli

To je slučaj sa novim fleš drajvom ovog proizvođača, nastalog kao plod saradnje sa Ducati Corse korporacijom. Šta kupci mogu očekivati od ovog lepotana i da li je isti uspeo da nadmaši nedostižni model Contour kada je brzina čitanja i upisa upitanju?

Drajv dolazi u atraktivnom pakovanju kojim dominira crvena boja i velika slika samog uređaja. Sadržaj amabalaže je bogat i pored fleš memorije tu se nalazi i lepo urađeno uputstvo, traka za naošenje oko vrata i disk sa RescuePRO Deluxe Recovery softverom.

Kostur Ducatija je izrađen od kvalitetne čelične legure koja čuva memoriju od oštećenja. Ostatak je izveden od plastike koja je blago obrušena, a sve u cilju lakšeg održavanja.

Proizvod je dizajniran tako da svojim podseća na na popularni motocikl, dobar efekat ostavlja i velika LE dioda koja se nalazi na zadnjem delu i svetli narandžasto kada se inicira upis ili čitanje.

Na testovima upisa SanDisk Extreme Ducati je postigao odlične rezultate koji su se kretali u okvirima između 18,3 MB/s i 20,5 MB/s, dok je kod čitanja ostvario brzine od 29,3 MB/s i 30 MB/s, što je za nijansu bolje vreme od prestižnog Contoura. Zanimljivo je da ovaj model ne podžava U3 standard u koji proizvođač jako puno ulaže, što nas je pomalo iznenadilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.