Ispovest najbolje skijašice sveta: Odnosio se prema meni kao prema mašini

Najbolja skijašica sveta Petra Vlhova je u autobigrafiji otkrila šokantnu ispovest o doskorašnjem treneru Liviju Magoniju.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia/ Julia Kneissl/ SPP Sport Press Pho
Foto: Profimedia/ Julia Kneissl/ SPP Sport Press Pho

Čehinja je prošle sezone osvojila Kristalni globus i bila najbolja na svetu.

Sarađivala je sa italijanskim trenerom Livijom Magonijem, ali je sada otkrila da je to bio "pakao".

"Prve tri godine s Liviom Magonijem su bile fantastične. Otkrivao mi je novi svet i podučavao me, ali postepeno su stvari postajale sve gore, a prošla sezona je bila pravi masakr. Da sam nastavila s njim, mogla bih se takmičiti još maksimalno dve godine, a onda bih verovatno prestala ili izgorela u svemu tome. Prema meni se odnosio kao prema mašini, a ne kao ženi koja je emocionalna i može imati loše dane. Nikada nije bio zadovoljan. Povredio je i mene i ljude oko mene, a to je bilo loše. Kad god bih mu poverovala, vratilo mi se kao bumerang. Nikad nisam bila dovoljno dobra", piše u knjizi.

Saradnju su raskinuli kada je Italijan za "Korijere" rekao da ona ne može više da napreduje jer nema to u svom DNK.

"Prvo nisam shvatala o čemu se radi. Prevela sam članak s italijanskog i celog ga pročitala. To me je mentalno slomilo. Vrištala sam tri sata. Nisam mogla prestati. Na kraju sam nazvala brata i rekla mu da sam gotova s njim. Glasno sam psovala na telefon. Od tog trenutka sam ga mrzela. Uništio mi je svu radost osvajanja globusa", dodala je slomljena Vlhova u autobiografiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.