Najbolji srpski skijaš se sprema u Švajcarskoj

Najbolji srpski skijaš Marko Vukićević nalazi se u Švajcarskoj na desetodnevnim treninzima spusta i superveleslaloma na glečeru Sas Fi.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA
EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Sa trenerom Milošem Tomićem i serviserom Milanom Pejićem, zajedno sa austrijskim i švajcarskim takmičarima iz Svetskog kupa, radi na nadmorskoj visini od 3.500 metara.

Dok mnoge evropske ekipe imaju poteškoće sa pronalaženjem staza za treninge brzih disciplina, srpski skijaš je dobio mogućnost da trenira sa najboljim ekipama u vrhunskim uslovima, na odlično pripremljenoj stazi.

"Zahvalan sam švajcarskoj i austrijskoj ekipi jer su mi omogućile da treniram na njihovoj stazi, u idealnim vremenskim uslovima. Treninzi su organizovani kao na trci, staza je celom dužinom zaštićena mrežom, postavljeni su satovi za merenje brzine, imamo i mogućnost video analize posle skijanja", rekao je Vukićević, a saopšteno je iz njegovog tima.

Kako je objasnio, Vukićevcih na teren iznosi više pari skija kako bi testirao koje su najbrže.

"Ovo su moji prvi treninzi spusta u novoj sezoni. U kondiciji sam, na treninzima sam brz, što mi daje volju i samopouzdanje za predstojeće trke Svetskog kupa", zaključio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.