Kostelić besan na skijaške čelnike

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić iskazao je nezadovoljstvo trenutnim stanjem u skijanju koje je kulminiralo tokom vikenda u Kicbilu.

JTIzvor: B92 Austrija
Podeli

Kicbil je godinama bio poznat po klasičnoj kombinaciji za koju su se bodovali spust i slalom, ali se to promenilo prošle godine.

Pravu kombinaciju zamenila je superkombinacija koju čine klasični superveleslalom i jedna vožnja slaloma, a Kostelić nije krio svoje mišljenje o tome u poslednje dve godine.

Osvajač Svetskog kupa u sezoni 2010/11 sada je ponovio da je nezadovoljan zbog te odluke, ali i toga da se legendarni spust na Štrajfu održi praktično samo na donjoj polovini staze zbog loših vremenskih uslova. Takođe, nije propustio da potkači i one koji su protiv zahtevnih staza u slalomu, pošto su se poslednjih godina mnogi bunili zbog onih koje je postavljao njegov otac i trener Ante Kostelić.

Posle ukidanja klasične kombinacije 2013. godine, ovog vikenda smo svedoci daljem sportskom obezvređivanju legendarnih trka u Kicbilu: spust od 58 sekundi i dve slalomske vožnje (u kombinaciji i druga vožnja specijalnog slaloma) u kojima nije ispao praktično nijedan takmičar, a takozvani superveleslalom nije imao baš nikakve veze sa svojim imenom i formatom, nego je bio samo opasniji spust u kojem je teško nastradao jedan takmičar. I dok se u kontradiktornosti neverovatnih razmera raspisuju ankete protiv zahtevnih slalomskih staza, niko se ne obazire na degradiranje skijaškog sporta koje nam se svakog dana sve više odvija pred očima”, istakao je Kostelić.

Ovo nije prvi put da je Kostelić napao čelnike Međunarodne skijaške federacije. Pre godinu i po dana je ukidanje klasične kombinacije u Kicbilu nazvao jednom od najglupljih odluka u istoriji skijanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.