NHL promenio sistem, da li će se ugledati NBA?

NHL liga odlučila je da odustane od nastavka regularne sezone i takmičenje nastavi odmah u plej-ofu nakon što to dozvoli situacija.

Izvor: B92
Podeli
Photo by Sean M. Haffey/Getty Images
Photo by Sean M. Haffey/Getty Images

Plej-of će se igrati u izmenjenom formatu jer je proširen sa 16 na 24 ekipe, potvrdio je komesar lige Geri Betman.

Dok su liga (glasovima 29 "za" i samo 2 "protiv) i igrači dogovorili format, Unija igrača nije zvanično pristala na povratak i završnicu sezone.

Liga i Unija moraju da utvrde bezbednosne i zdravstvene protokole i reše određena pitanja poput onoga gde će se igrati.

Najčešće se pominje opcija da se igra u dva veća grada pred praznim tribinama, a Betman je otkrio da se razmatraju Čikago, Kolambus, Dalas, Edmonton, Las Vegas, Los Anđeles, Mineapolis, Pitsburg, Toronto i Vankuver.

Po četiri najbolje rangirana tima iz sve konferencije (Istok: Boston, Tampa Bej, Vašington, Filadelfija; Zapad: Sent Luis, Kolorado, Las Vegas, Dalas) će prvo igrati međusobni turnir po pravilima regularne sezone (produžeci i raspucavanja) kojim će odlučiti poziciju nosioca u prvoj rundi.

Preostalih 16 ekipa će igrati seriju na tri pobede po plej-of pravilima produžetaka čime će se odrediti kojih osam ekipa će se priključiti gore pomenutim osam u tradicionalnom Stenli kup "kosturu" plej-ofa sa 16 timova.

Istok:
Pitsburg – Montreal
Karolina – NY Rendžers
NY Ajlanders – Florida
Toronto – Kolambus

Zapad:
Edmonton – Čikago
Nešvil – Arizona
Vankuver – Minsota
Kalgari – Vinipeg

Videćemo da li će se možda NBA liga ugledati na ovu odluku NHL i otkazati nastavak regularne sezone te odmah preći na plej-of uz potencijalne modifikacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.