Ovečkin konačno prvak, Kapitolsima prvi Stenli kup u istoriji

Hokejaši Vašington Kapitolsa pobedili su Las Vegas Golden Najtse sa 4:3 i brejkom na gostujućem terenu osvojili Stenli kup namenjen šampionu NHL lige.

Izvor: B92
Podeli
Getty images
Getty images

Oni su pobedili Las Vegas posle pet utakmica, a kapiten, Rus Aleks Ovečkin podigao je trofej prvaka SAD posle mnoštva individualnih nagrada.

Prva trećina je protekla bez golova, da bi u sedmom minutu druge Jakub Vrana iz kontre dao smestio pak u gol za 1:0 u korist Kapitolsa.

Izjednačio je Nejt Šmit, ali je ekspresno odgovorio spomenuti Ovečkin za 2:1 i pojedinačni rekord Kapitolsa u plej-ofu jer je Ovečkin do tog trenutka imao 15 golova na svom kontu.

Slavlje su mogli da mu pokvare Dejvid Peron i Rajli Smit golovima za 3:2 u korist Las Vegasa, ali je Vašington uspeo da napravi preokret.

Prvo je Devante Smit Peli akrobatskim porezom dao gol za poravnanje rezultata u 50. minutu, da bi uz malo sreće do gola došao i Lars Eler i tri minuta kasnije postavio konačan rezultat za titulu i istoriju.

Da podsetimo, Kapitolsi su i ove sezone lako mogli da ostanu praznih šaka jer su u plej-ofu gubili 2-0 od Kolumbusa, da bi dobili četiri naredne utakmice i pobedili 4-2.

Istim rezultatom pobedili su i Ptisburg Pingvinse, da bi onda sedam utakmica igrali protiv Tampe, a pre finala sa ekipom Las Vegasa.

Ovečkin je tri puta bio MVP sezone u NHL, a sada je proglašen i najkorisnijim igračem finala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.