Hokejaši bronzani na SP Divizije II

Seniorska hokejaška reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu Divizije II, Grupe A u Rumuniji.

Izvor: B92
Podeli
Foto: hockeyserbia.com
Foto: hockeyserbia.com

"Orlovi" su u poslednjem kolu u direktnom duelu za treće mesto ubedljivo nadigrali Island rezultatom 6:0 (3:0, 2:0, 1:0).

Zlatnu medalju osvojila je domaća Rumunija, pobedom nad Španijom sa 6:0, te se posle godinu dana vratila u Diviziju I.

Srpski hokejaši odigrali su izuzetan meč kada je to bilo najpotrebnije, u svim elementima bili su bolji rival od Islađana koji su u prethodnom delu šampionata uspeli čak i da savladaju domaćina Rumuniju.

Ipak, u duelu protiv raspoloženih "Orlova" nisu bili ni nalik ekipi iz tog meča, dok je naša reprezentacija ponovila izuzetnu partiju iz duela sa Belgijom (pobeda od 9:2) i pokazala da je zaslužila odličje na ovom turniru, iako je uz malo sreće i više koncentracije u produžecima sa Australijom (poraz 3:4) i Španijom (4:5), mogla i više od bronze.

Da uopšte dođu u priliku da se bore za medalju, „Orlovima“ je naruku išao ishod prvog meča dana u kojem je Australija nadigrala Belgiju rezultatom 3:0 i već tada obezbedila najmanje srebro, a Islandu i Srbiji omogućila borbu za bronzano odličje (u slučaju pobede „Crvenih đavola“, već tada bi obe selekcije izgubile šanse za treće mesto).

Tu priliku izabranici Nemanje Jankovića nisu ispustili i uprkos brojnim oscilacijama tokom takmičenja, četvrtom uzastopnom pobedom nad Islađanima na kraju su ipak uspeli da se posle godinu dana pauze, odnosno treći put u poslednje četiri godine, popnu na pobedničko postolje.

U mreži Islanđana viđeno je pola tuceta golova, ali i samo dva strelca, pošto su izvenredne golgeterske partije pružili Marko Brkušanin i Nemanja Vučurević koji su zabeležili po "het-trik", dok je veoma raspoložen na golu našeg nacionalnog tima bio Arsenije Ranković koji je zabeležio svih 28 odbrana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.