Novi poraz hokejaša na Svetskom prvenstvu

Reprezentacija Srbije poražena je od domaće selekcije Rumunije rezultatom 4:1 (2:0, 0:1, 2:0), u drugom kolu kolu Svetskog prvenstva Divizije II

Izvor: B92
Podeli

Ovo je drugi poraz "orlova" u Grupi A na turniru koji se održava u gradu Galacu.

Naš nacionalni tim nije uspeo da pruži dovoljno snažan otpor domaćinu turnira, koji je potvrdio renome i opravdao ulogu favorita.

Rumuni su bili bolji rival u najvećem delu meča, Srbija je samo u završnici drugog dela igre uspela da posle zaostatka od dva gola vrati neizvesnost u meč golom Marka Milovanovića, ali je već na startu poslednjeg perioda sve rešeno posle dva brza pogotka domaćih hokejaša. O dominaciji naših suseda najbolje govori odnos udaraca na gol od čak 40, naspram svega 19 pokušaja izabranika Nemanje Jankovića.

Pobedu domaćinu raspoloženom golgeterskom partijom obezbedio je Botond Flinta koji je postigao dva gola, dok su se po jednom u strelce upisali i Mihail Georgesku (imao i jednu asistenciju) i Matjas Biro.

Na golu Rumunije gotovo nepremostiv je bio Zoltan Toke sa 18 odbrana, dok je Arsenije Ranković bio odličan sa 36 odbranjenih šuteva, ali je možda ključnu grešku na ovom meču napravio početkom poslednjeg dela igre kada je iz „mrtvog ugla“ primio gol za vođstvo Rumuna od 3:1, čime je utakmica praktično bila rešena.

Srbija posle dva odigrana kola ima samo jedan osvojen bod i predstoji joj, ujednom, i borba za opstanak ali i bitka za medalju (u slučaju dobrih rezultata u završne tri runde).

Na Svetskom prvenstvu u sredu je dan pauze, a takmičenje se nastavlja u četvrtak, kada se „Orlovi“ sastaju sa Belgijom koja je u utorak protiv Španije zabeležila prvi trijumf na turniru rezultatom 5:3. Taj meč u kojem će pobeda našem timu praktično biti imperativ, na programu je od 12 časova po centralno evropskom vremenu.

U prvoj utakmici drugog kola Australija je, posle trijumfa nad našom reprezentacijom, u još jednom tesnom meču nadigrala Island rezultatom 3:2 i time napravila krupan korak ka medalji, pošto posle dva kola ima pet osvojenih bodova.

U preostala dva meča treće runde u četvrtak se sastaju: Španija – Australija (15.30 časova) i Rumunija – Island (19).

Tabela: Rumunija 6, Australija 5, Island 3, Belgija 3, SRBIJA 1, Španija 0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.