Deco, svi na hokej!

Predstojećeg vikenda u Beogradu će se održati 16. tradicionalni dečiji međunarodni turnir u hokeju na ledu "Miodrag Šišić – Šile 2017".

Izvor: B92
Podeli
Foto: Marko Obradović Edge
Foto: Marko Obradović Edge

Ove godine učestvuje 11 klubova (24 ekipe) iz Hrvatske, Bugarske i Srbije, a preko 320 dečaka i devojčica, družiće se, smejaće se i naravno igrati najbržu kolektivnu igru na svetu u ledenoj dvorani hale "Pionir".

Turnir počinje u subotu u 10 časova, a ceremonija otvaranja sportske manifestacije zakazana je za 15:20h. Učestvuju: KHL Zagreb (HRV), KHL Sisak (HRV), HC NSA (BUG), HK Serbian girls (SRB), HK Spartak (SRB), SKHL Crvena Zvezda (SRB), HK Partizan (SRB), HK Red Team (SRB), HK NS Stars (SRB), HK Vojvodina (SRB), HC Slavia (BUG).

Turnir se završava u nedelju defileom svih učesnika turnira i dodelom medalja i poklona koja je na programu od 15:20h. Na turniru biće odigrano ukupno 96 utakmica.

Za petnaest godina koliko se turnir održava, Beograd je ugostio preko 3.000 malih hokejaša iz sedam zemalja i 24 različita kluba.

Mnogi od njih sazreli su u značajne igrače i reprezentativce. Organizatori se posebno ponose činjenicom da ćemo ove godine gledati i devojčice (njih čak 23) kako se ravnopravno bore sa dečacima u hokeju na ledu braneći boje tima “Serbian girls”.

"Pozivamo sve male sugrađane da sa svojim roditeljima posete ledenu dvoranu "SRC Tašmajdan", i budu deo vesele i pozitivne atmosfere koju organizuje hokejaški klub Crvena Zvezda I Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda", navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.