Veliki uspeh: Mladi hokejaši bronzani na SP

Reprezentacija Srbije do 18 godina osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu koje je završeno u Beogradu.

ĐNIzvor: B92
Podeli
Foto: SHLS
Foto: SHLS

Naša reprezentacija je u utakmici poslednjeg kola poražena od pobednika turnira selekcije Australije rezultatom 4:1 (0:1, 4:0, 0:0), u meču koji "Orlićima" ni u slučaju pobede nije mogao da donese željeno zlato, budući da je prethodno Španija nadigrala Holandiju rezultatom 5:2 i tako obezbedila makar srebrnu medalju.

U utakmici koja je zatvorila turnir naš nacionalni tim nije uspeo da sačuva početno vođstvo na meču koje je izabranicima Jovice Rusa doneo Mirko Đumić, već u četvrtom minutu susreta, ali je u drugom periodu meča potpuno pao i dozvolio Australijancima preokret i potvrdu zvanja najbolje ekipe na turniru, što su celokupnim igrama na šampionatu svakako zaslužili.

Naši momci,ipak, nisu razočarali, uspeli su da peti put zaredom osvoje medalju, iako ostaje žal što je četvrti put uzastopno osvojena "samo" bronza.

Osim toga, srpski reprezentativac Mirko Đumić, drugi strelac turnira, zasluženo je poneo zvanje najboljeg napadača Svetskog prvenstva, kao i nagradu za najboljeg igrača reprezentacije Srbije, prema odluci stručnog štaba "Orlića".

Najbolji golman je čuvar mreže pobednika turnira Džejms Dauni, dok je Aron Sarmiento, hokejaš drugoplasirane Španije, najbolji bek na turniru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.