Hokej: Veliki preokret Zvezde u derbiju

Hokejaši Crvene zvezde pobedili su u ledenoj dvorani 'Pionir' ’večitog rivala’ Partizan sa 7:4 (0:2, 2:2, 5:0) u derbiju 3. kola prvenstva Srbije.

Izvor: B92
Podeli

Crno-beli su kao desetostruki uzastopni šampioni ušli kao blagi favoriti u ovaj meč i delovalo je da će uspeti da ostvare pobedu.

U dva navrata su imali dva gola prednosti, ali su sjajne kontre i bolja realizacija igrača više doneli Zvezdi veliki preokret u poslednjoj trećini.

Zvezda je nanela Partizanu prvi poraz ove sezone i sada je sa Tisom Volon izjednačena na tabeli sa po dve pobede bez poraza.

Tri gola za crveno-bele postigao je nekadašnji hokejaš Partizana i reprezentativac Srbije Pavel Popravka, dok su se po dva puta u strelce upisali ruski internacionalac Dmitrij Markelov i Robert Sabadoš. Golove za ekipu Partizana postigli su Aleksej Koršikov, Marko Brkušanin, Marko Milovanović i Nenad Raković.

Na golu Crvene zvezde blistao je mladi golman Petar Stepanović koji je upisao čak 39 odbrana i zaustavio sve pokušaje Partizanovih hokejaša da u poslednjem periodu uhvate priključak, odbranivši svih 16 udaraca "gostiju" u poslednjih dvadeset minuta. Na drugoj strani, Milan Luković imao je 15 odbrana. I jedni i drugi koristili su odlično prednost igrača više, a čak sedam od 11 golova postignuto je u "pauer pleju".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.