Tipsarević: Rekao sam – biću stari Janko u SAD

Janko Tipsarević kaže da oseća napredak u igri, ali da još nije na fizičkom nivou da se nosi sa najboljima.

Komentari 10
Getty Images
Getty Images

Od našeg izveštača iz Pariza Saše Ozma

Srpski teniser izgubio je od Žila Simona u prvom kolu Vimbldona sa 4:6, 6:4, 7:5, 6:4.

“Suma sumarum, nisam dovoljno fizički spreman. Set i po, dok su me noge slušale, tačno sam osećao da dominiram i da kontrolišem poene, radim ono što želim na terenu. Ali onda se moje nameštanje pogoršalo – sa tri do pet sitnih svelo se na jedan-dva krupna koraka. Nisam mogao da budem dovoljno agresivan i da ga tako ubacim u problem – moje napadanje se pretvorilo u pomeranje levo-desno, a on u takvoj postavci ne trpi, može do sutra da prebacuje“, kaže Janko i dodaje:

“Trener Dirk Hordorf rekao mi je posle da je u redu sve, samo da je trebalo da probam da nastavim da igram agresivno. Iako ja to ne vidim jer sam u svojoj ljušturi i nemam samopouzdanja, i on je počeo da paniči, da priča sa svojim trenerom itd. A ja sam smanjio dve brzine i krenuo samo da ubacujem, ušao sam u vrtlog u kojem trpim veću štetu“.

Tipsarević kaže da se u igri oseća nedostatak predsezonskog rada.

“Nisam imao prave pripreme – dva-tri sata na terenu, malo kondicije, čisto da me noga ne boli. Nedostaje mi presezona – četiri do šest nedelja jakog treninga, da verujem u svoje telo i da znam da ono može da izdrži. Ja sada osećam da ne mogu da igram mečeve od četiri-pet sati“.

Getty Images
Getty Images

Na pitanje sme li sada da ’zapne’ maksimalno na treninzima, Janko je odgovorio:

“Bojim se, sve je to cinculiranje na 80-90 posto snage, ali igrali smo tri i po sata i za sada me ništa ne boli, osim malo leve noge, ali navikao sam da trpim. Meni je odstranjeno mi je 80 posto fascije, dela stopala koja pravi potporu i pomaže prstima, zato je ogromna količina pritiska na prstima, meni je sada stopalo u neprirodnom položaju“.

Srpski teniser žali što nije imao više sreće sa žrebom na prethodna dva Gren slem turnira.

“Osećam napredak u igri – zabluda je da Simon ne zna da igra na travi, bio je u četvrtfinalu prošle godine i vrlo je iritantan na ovoj podlozi. Krivo mi je što ni u Parizu ni ovde nisam imao dobar žreb – gomilu igrača koju sam video ovde u žrebu osećao sam da šanse nemam da izgubim, ali izvukao sam Simona, koji mi nije ležao ni kad sam bio zdrav, a u Parizu Raonića. Žao mi je jer se na ovakvim turnirima stiče najviše samopouzdanja i uzima se najviše bodova“, kaže Janko i zaključuje:

"Znam da zvuči kao kliše, ali srećan sam što mogu da igram. I kada sam se vratio svom timu sam rekao: ’Biću stari Janko u SAD’, osećam da mi je neophodno dva-tri meseca neprekidnog rada, 20-30 mečeva da bih na betonu, koji je poslednji test za moje koleno, bio kao ranije i da se nosim sa najboljima".

Janku sada sledi Dejvis kup meč sa Velikom Britanijom, pa Olimpijske igre i turneja po SAD.

prethodna strana 1 / 7 sledeca idi na stranu