Vord: Dobro iskustvo za buduće mečeve sa Novakom

Britanac Džejms Vord bio je zadovoljan svojim nastupom na Vimbldonu i pored poraza od Novaka Đokovića u prvom kolu.

MN |
Komentari 19
Getty Images
Getty Images

Đoković je, kao što tradicija nalaže, otvorio vimbldonski program na Centralnom terenu kao prošlogodišnji šampion i slavio je rezultatom 6:0, 7:6 (7-3), 6:4.

Novak je odigrao odlična dva seta, ali je u drugom imao velike oscilacije, pa je malo falilo da Britanac izjednači na 1-1.

„Bio je ovo neverovatan dan. Kada izađete pred publiku i svi vam skandiraju, a vi igrate protiv prvog reketa sveta, to je dan koji se pamti celog života. Ponosan sam, mislim da sam dao sve od sebe, nisam želeo da dođem kući žaleći za nečim. Možda bi bilo drugačije da sam uzeo brejkove u drugom setu. Ali tako je kako je. Ako ne iskoristite to malo šansi koje vam se ukažu, onda nema mnogo toga što može da se uradi“, rekao je Vord.

On je dodao da je razgovarao sa Endijem Marijem pred ovaj susret, a Škot mu je dao nekoliko saveta.

„Razgovarao sam sa Marijem prošle noći, Neću otkriti sve šta mi je rekao. Samo neke taktike koje on koristi. Suština je da moram da koristim šanse čim mi se ukažu. On riternira toliko duboko kroz sredinu terena, pa čak i kada uhvatite loptu, teško je promeniti pravac i biti agresivan, jer on gleda da to uraditi svaki put i da natera igrača da se mnogo kreće. Potrebno je to sprečiti koliko je moguće, ali nije lako, kako meni, tako ni Endiju."

Vord se prvi put sastao sa Đokovićem i veruje da će mu ovo iskustvo mnogo pomoći u nekom narednom duelu sa srpskim teniserom.

„Bio je ovo dobar dan, ponosan sam zbog onoga što sam postigao i to mi niko ne može oduzeti. Mislim da je ovo dobra osnova. Video sam šta mogu da uradim protiv svetskog broja jedan. Mnogi teniseri koji su bolje rangirani od mene gubili su mnogo lakše nego ja. Mnogo treniram sa Endijem, nikad nisam igrao sa Novkaom ranije, oni su različiti igrači, možda ću sledeći put igrati drugačije od početka.“

prethodna strana 1 / 7 sledeca idi na stranu