Dan I: Počinje Vimbldon – Kei se muči, Ana ubedljiva

Ljubitelji tenisa posle nekoliko nedelja pauze ponovo mogu da zaborave na ostale obaveze i probleme i posvete se praćenju Vimbldona.

ĐN |
Komentari 10
Photo by Phil Cole/Getty Images
Photo by Phil Cole/Getty Images

Treći Gren slem je pred nama – titule brane Novak Đoković i Serena Vilijams, a na travi Ol Ingland klaba uvek bude uzbuđenja.

Tako će biti i ovoga puta, a mi se nadamo da ćemo u rubric “Tipovi” uspeti nešto da zaradimo, ali i da se dobro zabavimo.

Vi nam pomozite svojim predlozima u komentarima, možda pronađete bolje parove.

Kei Nišikori – Sem Grot

Japanski teniser ne voli da igra na travi – tome svedoči i činjenica da mu je najbolji rezultat na Vimbldonu četvrto kolo, što je najslabiji plasman od svih Gren slemova. Može se reći da za prvo kolo nije dobio protivnika kojeg bi poželeo, u pitanju je Australijanac Sem Grot koji drži rekord po brzini servisa. Korpulentni Australijanac u svom arsenalu nema ništa osim početnog udarca, što će biti velika prednost za Keija kada se poen razvije. Međutim, to će biti vrlo teško jer je Grot na Vimbldonu uspevao da u taj brejk odvede setove i protiv jednog Rodžera Federera.

Predlog: Plus gemovi prvi set (u prvom setu će biti 10 i više gemova) – kvota 1.52.

Ana Ivanović – Jekatarina Aleksandrova

Druga igračica Srbije je pre devet godina igrala polufinale na trećem Gren slemu sezone, zbog čega se uvek nadamo da može još koji put da ponovi sličan rezultat. To do sada nije uspevala, pitanje je i da li će u 130. izdanju Vimbldona, ali bi barem prvo kolo trebalo da predstavlja rutinu. Protivnica Ani Ivanović biće Jekatarina Aleksandrova iz Rusije. 21-godišnjakinja iz Čeljabinska prošla je kvalifikacije i prvi put će igrati u glavnom žrebu nekog od četiri najveća turnira. Omiljena podloga joj je beton, najbolji udarac forhend, ali to neće biti dovoljno da se ugrozi 25. igračica na WTA listi.

Predlog: Minus gemovi (na meču će biti manje od 19,5 gemova) – kvota 1.80.

Lukaš Rosol – Sem Kveri

Češki igrač postao je svima poznat pre nekoliko godina kada je na Centralnom terenu u Londonu 'izbombardovao' Rafaela Nadala i tada priredio jednu od najvećih senzacija u istoriji tenisa. S druge strane, Sem Kveri je takođe igrač kojem prijaju brze podloge, posebno zbog snažnog servisa koji poseduje. Dvojica tenisera sličnog kvaliteta sastaju se na startu i trebalo bi da vidimo uzbudljiv meč.

Predlog: Plus gemovi (u meču će biti više od 39,5 gemova) – kvota 1.85.

Nikola Đukić (NikolaDjukic43)