- Vesti -

Jankovićeva bez četvrtfinala

Srpska teniserka Jelena Janković nije uspela da se plasira u četvrtfinale Vimbldona, pošto je u dva seta poražena od Agnješke Radvanjske.

ĐN
Podeli

Poljakinja nije blistala u duelu sa Jankovićevom, ali je uspela da slavi rezultatom 7:5, 6:4, posle 102 minuta igre.

Ovo je bio osmi duel srpske i poljske teniserke, a Radvanjska povećala prednost na 6-2 u pobedama. Ona će se u borbi za četvrtfinale sastaje se sa Medison Kiz koja je već pobedila Olgu Govorcovu u tri seta.

Jankovićeva je ušla u duel čvrsto rešena da nastavi pobednički niz i potvrdi odličnu formu nakon iznenađujućeg trijumfa protiv šampionke, Čehinje Petre Kvitove, ali za novi uspeh nije imala snage i koncentracije.

Igrala je sa mnogo oscilacija, ni servis joj nije išao od ruke, pa je nešto slabija igra u odlučujućim trenucima koštala prolaska u dalju fazu turnira.

U prvom setu viđeno je čak pet brejkova, u drugom je Srpkinja izjednačila rezultat na servis protivnice (4:4) i na trenutak se činilo da bi mogla do preokreta.

Međutim, Radvanjska je umela da stabilizuje igru u pravom trenutku i raznovrsnim udarcima osvoji poene za novi trijumf.

I pored poraza Jankovićeva može biti zadovoljna nastupom u Londonu jer je prvi put posle nekoliko sezona došla do druge nedelje. Za korak više bilo joj je potrebno malo više od 30 vinera i 21 neiznuđene greške kolko je imala.

Tok meča:

Jankovićeva se već na staru meča suočavala sa tri brejk lopte u gemu koji je trajao više od 10 minuta. Ipak, uspela je sve da ih spasi i povede sa 1:0. Već u sledećem gemu napala je servis protivnice i pri rezultatu 30:30 sačekala grešku Radvanjske za prvu šansu. Ipak, Poljakinja je agresivnom igrom neutralisala, a onda i izjednačila na 1:1.

Jelena je već u četvrtom gemu napravila brejk, pošto je Radvanjska izuzetno loše servirala. Ipak, isto je učinila i Poljakinja brzo došavši do dve vezane brejk lopte. Prvu je Jankovićeva spasla servisom, ali je drugu Agnješka realizovala i smanjila na 3:2.

Meč su obeležili izuzetno dugi gemovi, ali brejka nije bilo sve do 4:4, kada je Poljakinja povela. Još jednom je pokazala zašto je jedna od najboljih defanzivnih igračica na WTA Turu, pa je prosto izluđivala Jankovićevu koja je grešila i izgubila brejk 5:4.

Jelena je uspela da se ekspresno vrati – Agnješka je napravila nekoliko nekarakterističnih grešaka, a Srpskinja je na 30:40 odlično izgradila poen i smečom vratila brejk.

Posle dobrog gema usledio je loš, tačnije veoma pasivan. Radvanjska je forhendom širila teren i brzo se izborila za dve brejk šanse. Već kod prve Jelena je izbacila slajs po dužini i još jednom došla u situaciju da servira za set – 6:5.

To je vrlo brzo učinila i došla do prednosti.

Drugi set počeo je sigurnim servisima obe igračice, a velika borba iz prvog seta je samo nastavljena. Uspevale su i Jelena i Agnješka da izbegnu brejk lopte, sve do petog gema, kada je Radvanjska odigrala sjajan gem.

Pogodila je nekoliko neverovatnih defanzivnih udaraca, iskoristivši prvu brejk loptu u drugom setu. U istom ritmu je nastavila – vezala tri direktna poena za 4:2.

Međutim, Srpkinja se polako vraćala i u osmom gemu uzvratila brejkom, ali na kakav način. Prvo je Radvanjska spasla dve vezane brejk lopte agresivnim napadima pre nego što je Jelena magičnim pasing šotom uhvatila protivnicu na krivoj nozi za 4:4.

Baš kada se činilo da se možemo nadati scenariu od pre dva dana kada je napravila preokret protiv Kvitove, usledio je novi pad. Nekoliko forhenda izbacila je u aut i Radvanjska joj je ponovo oduzela servis iz druge prilike.

Ovoga puta nije bilo greške – sigurni servisi i šesti trijumf Poljakinje u osmom međusobnom okršaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 37 idi na stranu