VK Novi Beograd biće domaćin naredna tri završna turnira LŠ

Vaterpolo klub Novi Beograd dobio je dozvolu da u sezoni 2020/21, kao i u naredne dve sezone, budu organizatori završnog turnira vaterpolo Lige šampiona.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Vest je potvrđena Vaterpolo savezu Srbije od strane Evropske privlačke federacije (LEN).

To su na konferenciji za medije na bazenu SC "11. april“ potvrdili predsednik VK Novi Beograd Goran Mandić i generalni sekretar Vaterpolo saveza Srbije Nemanja Marijan

"Ove godine finalni turnir Lige šampiona održaće se od 3. do 5. juna na našem bazenu "11. april“. Ponosni smo jer smo uradili veliku stvar za srpski klupski vaterpolo. Veliko mi je zadovoljstvo i zbog toga što je naš klub dobio vajld kard i igraće završnicu Lige šampiona 2022. i 2023. godine. Koristim priliku da se javno zahvalim Gradu Beogradu, Olimpijskom komitetu Srbije, Sportskom savezu, Vaterpolo savezu Srbije, Ministarstvu za omladinu i sport i Vladi Republike Srbije, jer bez njihove pomoći naš klub ne bi dobio ovo domaćinstvo", rekao je predseddnik VK Novi Beograd Mandić.

On je dodao i sledeće:

"Bitno je da smo vratili Beograd na svetsku i evorpsku vaterpolo mapu, i kao klub učinićemo sve da tako i ostane. Zahvaljujem se i Aleksandru Šoštaru, Vladimiru Vujasinoviću kao i Aleksandru Šapiću koji su svojim kontaktima u svetskoj vatepolo federaciji i evropskoj vaterpolo federaciji doprineli da naš klub dobije organizaciju ovog turnira. Verujem da će Beograd u naredne tri godine biti dobar domaćin", zaključio je Mandić.

Iz VK Novi Beograd poručuju da je organizacija završnog turnira vaterpolo Lige šampiona nesumnjivo najvažniji sportski događaj u Srbiji u 2021. godini i da je klubu dodelom organizacije završnih fajnl-ejt turnira ukazana velika čast.

"Veliko mi je zadovoljstvo što se veliki evropski sportski događaj vraća u Beograd. Vaterpolo savez Srbije ima ulogu suorganizatora u ovom takmičenju, VK Novi Beograd će poneti najveći teret i zahvaljujem im na tome što su uspeli da u naredne tri godine vrate završnicu Lige šampiona u Beograd. Nadam se da ćemo sledeće godine u završnici turnira gledati još neki od srpskih klubova, i da će i drugi naši klubovi pokazati ambicije koje pokazuje VK Novi Beograd“, rekao je generalni sekretar VŠ Marijan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.