Koronavirus gasi karijeru srpskog vaterpoliste

Bivši reprezentativni golman vaterpolo reprezentacije Srbije Slobodan Soro razmišlja o kraju karijere.

LNIzvor: B92
Podeli
Foto: Starsport
Foto: Starsport

Soro iza sebe ima dobru sezonu u Laciju, ali, uprkos tome, razmišlja da završi karijeru.

Razlog je tekuća pandemija koronavirusa, koja je uslovila prekid sezone.

"Mi iz vodenih sportova nemamo drugog načina da treniramo nego da vežbamo na suvom. Posle tri godine i istrčanog Beogradskog maratona, ponovo sam počeo da trčkaram... Sada vežbam od tri do pet puta nedeljno. Ne želim sebe da opterećujem preteranim treninzima", rekao je Soro za "Večernje novosti".

Golman koji nosi kapicu Brazila od 2016. napunio je 41 godinu, a ističe da je ove sezone u Rimu uživao. Ipak, možda je ovo kraj.

"Posle bilo koje pauze optimalnu formu dostižem za mesec, mesec i po dana. Toliko je meni potrebno da se vratim u normalu. Sada prvi put razmišljam šta dalje, jer se ovoj pauzi ne nazire kraj. To je drugi momenat. Nekako je drugačije kada si u glavi spreman i znaš kada treba da nastaviš, a ovako posle 25 godina prvi put imam pravi odmor. Često mi prođe kroz glavu da li ću više igrati vaterpolo. Fizički mogu da se vratim relativno brzo u formu, ali počinjem da se lomim, ova situacija je za ceo svet velika trauma i niko ne zna kako će posle svega ovoga izgledati određena zanimanja, šta će biti sa sportom, vaterpolom", ističe Soro.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.