Jelenić o dugovima u Partizanu: Zna se ko mora da preuzme odgovornost!

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Viktor Jelenić opširno je pričao o gorućem problemu - lošem stanju u VK Partizan.

MSIzvor: B92
Podeli
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Jeleniću je zasmetalo to što se o dugovima Partizana govorilo u toku Evropskog prvenstva u Budimpešti, na kome je reprezentacija Srbije zauzela neočekivano peto mesto.

O lošoj finansijskoj situaciji u Partizanu javno su izrazili apel Andrija Prlainović za hrvatske medije, gensek VSS Nemanja Marijan, ali i Stefan Mitrović za B92.

"Vidim da se opet za vreme Evropskog prvenstva provlačila tema oko klubova. Po meni to nije vreme i mesto da se takve stvari pitaju u toku velikog takmičenja. Zna se kada se priča o tome, znamo i da ima problema, isto tako i problem Partizana. Vidim da se to potencira opet, pa bih hteo da iznesem činjenice", rekao je Jelenić na konferenciji za medije u Kući vaterpola na Dedinju.

On je upitao kako je moguće da VK Partizan ima toliko veliki dug.

"Partizan već tri decenije ima sportski centar gde su otvoreni i zatvoreni bazeni, lokali, teniski tereni... Da li su uradili tri puta uradili rekonstrukcije bazena u poslednjih 15 godina? Koliko Partizan duguje? Zvanični podatak je blizu dva miliona evra, a nezvanični je oko šest miliona evra. Kada se to uporedi sa fudbalom to je nekih 400 miliona, a u košarci 40 ili 50 miliona".

Jelenić je pozvao rukovodstvo "crno-belih" da preuzme odgovornost.

"Ko je odgovoran za to što se dešava u Partizanu? Država, Vaterpolo savez Srbije? Možda sam glup, pa ne mogu da shvatim te stvari", rekao je Jelenić i nastavio u dahu.

"Svako bi trebalo da ima odogovrnost za posao kojim se bavi. To su pitanja za ljude iz Partizana, a ne da se pitaju igrači. Po meni je to normalno... Da se iznesu činjenice i istina".

Jelenićev apel za pomoć Partizanu

photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT
photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Jelenić je pozvao sve koji voleo vaterpolo i Partizan da pomognu sedmostrukom šampionu Evrope.

"Kao veliki zvezdaš pozivam sve koji vole vateprolo i Partizan da mu pomognu. Partizanu treba pomoć, tu nema priče i potreban je srpskom vaterpolu. Hajde da krenemo od ličnog primera, konkretnih stvari, a ne samo priče. Neka neko nešto da uradi".

Dao je i lični primer kako je pomogao Partizan još dok je bio na čelu Crvene zvezde.

"Kao predsenik Zvezde pomogao sam Partizanu i doveo sponzora. Prodavale su se loptice sladoleda Zvezde i Partizana. Šoštara sam odveo kod mog prijatelja koji to radi. Partizanu je pomognuto kada se dobijala pomoć klubova nedavno. Dobili su čak i duplo više nego što su tražili i to sve uz pomoć predsednika države. Lično sam pomogao Partizanu da dobije obeštećenje za igrača, iako realno nije trebalo da dobije. To su konkrentne stvari".

Na kraju, Jelenić je uveren da će se rešiti problemi, ali da ništa ne može preko noći.

"Zna se da vaterpolo nije neki prioritet kod nas, ispred su fudbal i košarka. Jeste da smo osvojili sve, ali znamo na kom smo mestu. Borimo se za državu, ali u fokusu su veliki sportovi", zaključio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.