Ranđelović: Navijam za Crnu Goru protiv Hrvatske, Španija ispred Mađarske VIDEO

Posle dugo vremena na Evropskom prvenstvu, pa i ostalim takmičenjima, u finalu neće biti selekcije sa Balkana.

MSIzvor: B92
Podeli
Foto: B92/MS
Foto: B92/MS

Srbija je rano ostala bez šanse porazom u četvrtfinalu od Španije, ista reprezentacija je bila bolja od Hrvatske, dok je Crna Gora u polufinalu izgubila od Mađarske.

Tako će se u Budimpešti za evropski tron boriti Mađarska, koja nikada nije završila na prvom mestu kao organizator, i Španija koja nikad nije bila prvak Evrope.

Pitali smo Savu Ranđelovića za koga navija u borbi za prvo, ali i treće mesto Hrvatska - Crna Gora.

"U finalu navijam za Špance, a u borbi za bronzi za Crnogorce. Ne zato što su nam Crnogorci bliži, već zato što su slabiji, a i u klubu igram sa dosta njihovih igrača", rekao je Ranđelović, član OSC-a iz Budimpešte.

U finalu u modernoj "Dubav areni" veće šanse daje Španiji.

"Na osnovu svega prikazanog više šansi bih dao Španiji. Izbacili su nas, pa Hrvate, a još je i motiv na strani njih jer u poslednje dve godine ulaze u završnicu, a ne dolaze do zlata. Verujem da će sada dati sve od sebe da osvoje".

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Za B92 iz Budimpešte - Miloš Simanović

Sa druge strane, za peto mesto sastaju se olimpijski i svetski šampion - Srbija, čije je "UNIQA" zvanično osiguranje, i Italija.

"Jeste čudno, dugo se nije desilo i to je samo znak da se i u drugim državama igra vaterpolo. Ne samo na Balkanu, kao što svi misle. Ima najmanje osam medalja koje se bore za zlato. Jako je teško doći do završnice, ali nije neočekivano".

Ranđelović se vratio na četvrtfinale protiv Španije govoreći da mu je i dalje teško zbog poraza.

"Nismo preboleli. Meni je ovo druga godina zaredom da ispadam od Španije u četvrtfinalu i stvarno je teško. Opet, moramo da se izdignemo, izvučemo pouke i što bolje pripremimo za najbitnije u godini - Olimpijske igre u Tokiju".

Srbija je čak četvrti put u nizu, računajući i nedavni proveru, izgubila od Španije.

"Ne bih pripisao periodu. Meč je završen u penal seriji, odbrana je bila na vrhunskom nivou, ali je napad zakazao i žao mi je što nismo dali više od šest golova. Ne bih rekao da su bili bolji, penali su odlučili, iako mislim da je Španija zasluženo tu gde jeste".

Za razliku od Španaca, čiji gro tima čine igrači iz Barselonete, srpski reprezentativci su "razbacani" po Evropi.

"Značilo bi nam da smo stalno zajedno, da se više okupljamo, što sada nije slučaj jer igramo u inostranstvu", kaže mladi centar, ali je ujedno izbegao pitanje zašto klupski vaterpolo ne prati reprezentativni.

"Ne znam šta bih rekao, skoncentrisan sam na Evropsko prvenstvo i izbegao bih to pitanje. Značilo bi nam da se vrati klupski vaterpolo kao nekad, ali sada je tako kako je", zaključio je.

U nedelju su na programu poslednje utakmice, Srbija i Italija počinju u 16 sati, Crna Gora i Hrvatska u 17.30, a Španija i Mađarska u 19.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.