Neobično je da nema Srbije u polufinalu...

Vaterpolisti Srbije Andrija Prlainović i Milan Aleksić priznali su da nisu očekivali borbu za peto mesto na prvenstvu Evrope.

MSIzvor: B92
Podeli
EPA-EFE/Enric Fontcuberta
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Od izveštača B92 iz Budimpeše - Miloša Simanovića

Srbija u ovom milenijumu, računajući tri najveća takmičenja - OI, SP i EP, samo tri puta nije bila u polufinalu.

To se dogodilo na debiju selektora Dejana Savića u Barseloni na SP 2013, kada je Crna Gora slavila u četvrtfinalu 9:8, dok je Španija dva puta zaustavljala "delfine" među najboljih osam - prošle godine u Južnoj Koreji na SP i sada na EP u Budimpešti.

"Hteli smo da se borimo za prvo mesto, ne za peto ili sedmo, ovo je neobično za nas. Tek drugi put (nije bio u Koreji prim. aut) od kada igram za reprezentaciju, a to je 15 godina, ne igram u polufinalu", podsetio je Prlainović na impresivan podatak.

Srbija je u petak savladala Grčku 12:9 i sada je čeka sudar sa Italijom za petu poziciju.

"Odigrali smo kao tim, bilo je lepo za gledanje i mi smo se lepo osećali u bazenu. To nas vraća u pravi ritam posle poraza od Španije. Nadamo se da ćemo se i protiv Italije pokazati u pravom svetlu".

Olimpijski prvak prevashodno razmišlja o odbrani zlata u Tokiju.

"Mi imamo svoj cilj - to je Tokio, kao i Italijani, ovo je usputna stanica i nama i njima. Imamo taj luksuz da možemo da razmišljamo o Olimpijskom turniru. Sve usmeravamo da budemo pravi u Japanu i ovaj turnir je poslužio da vidimo naše sposobnosti i popravimo sve do OI kako bismo tamo otišli u najboljem mogućem stanju".

Zvanični sponzor reprezentacije Srbije je "UNIQA" osiguranje.

Njegov dugogodišnji saigrač Milan Aleksić takođe priznaje da nije očekivao duel protiv svetskih prvaka Italijana u meču bez prevelike važnosti.

"Nije se očekivalo, ali eto, desilo se... I ostale reprezentacije igraju odličan vaterpolo. Svi koji su prošli u polufinale su zasluženo tamo", kaže Aleksić.

Pobeda nad Grčkom važna je sa psihološkog aspekta, smatra Aleksić.

"Nije bilo loše, čak u nekim momentima odlično i zato ostaje još veći žal za utakmicom protiv Španije. Bili smo rasterećeniji i raspoloženiji u napadu protiv Grčke. Sada nam predstoji da izanaliziramo sce i pripremimo se za OI, najvažnije takmičenje u godini", ističe Aleksić. Srbija i Italija igraju u nedelju od 16 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.